four4 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Mam kilka pytań: 1.-Jak zrobić żeby jak zdobędę 100 punktów przeniosło mnie do innego rooma ale w następnym była inna ograniczona liczba punktów 2.-Chcę żeby 'hero' szedł za kursorem bez żadnego przycisku , ale ma iść za kursorem kiedy nacisnę LPM 3.-Jak zrobić żeby przeciwnik strzelał we mnie kiedy dopiero mnie zobaczy ?? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 1. Wejdź w edycję rooma zakładka settins > creation code i tam wpisz GML global.maxPunkty = 100; To będzie wymagana ilość punktów do przejścia w next level. Teraz zrób nowy obiekt i nazwij go np kontroler w jego create wpisz GML global.punkty = 0; a w step GML if ( global.punkty >= global.maxPunkty ) room_goto_next(); Obiekt kontroler postaw w roomie tym i następnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 2. mp_potential_step 3. collision_line Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 1. Zrob nowy obj. I w create score # 0 maxscore # 100 w step if score # maxscore ( maxscore *# 2 room_goto_next() translation_kind # 2 ) zamiast # wstaw rowna sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi