Ra3l Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Witam mam problem, nie wiem jak rozmieścić głośniki w moim pokoju. Macie może jakieś rady ? oto mój pokój: wiem że trochę nietypowy więc pytam. Problemu by nie było gdyby była możliwość ustawienia TV naprzeciw sofy. EDIT: SYSTEM KINA DOMOWEGO 5.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Wydaje mi się że to Problem NP-trudny :o . Ustaw gdzie chcesz, a potem pobaw się głośnością poszczególnych głośników aż dojdziesz do zadowalającego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Przyjąłem, że masz 4 głośniki. Te zielone kółka to właśnie głośniki, rozmiary są przypadkowe. Ew. jeśli masz taki specjalny głośnik do basu (nie pamiętam, jak to się nazywało - boofer, woofer, whoofer?) to postaw pod telewizorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 soboofer (czyt. subufer) nie wiem jak się dokładnie pisze. Głośniki mam 5.1 tz. 1 centralny, 2 (L i R) przednie, 2 (L i R) tylne, i soboofer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 subwoofer, panowie, subwoofer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Subwoofer pod sofę! Koniecznie! 2 tylne za sofą, Center jak możesz to na telewizorze (jak nie to pod). Przednie jeden koło TV, 2 na komodzie (musisz się pobawić w konfiguracji bo inaczej on będzie wyprzedzać dźwiękiem inne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 mhmm :D pomyślimy zobaczymy ... Tylko jak powinny brzmieć odpowiednio skonfigurowane głośniki?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Jak najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 to żeś mnie oświecił... myślałem że jak najgorzej? Myślisz że oczekiwałem takiej odpowiedzi? Więc proszę Cię wytłumacz mi co dla Ciebie oznacza jak najlepiej? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Odpal film w 5.1. Jak będziesz mieć źle ustawione głośniki to usłyszysz że któryś się spóźnia lub wyprzedza inne. Proste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Nie nie proste... To że ktoś się na wszystkim nie zna nie znaczy że masz pisać w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Października 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Komodę daj tam gdzie stół, sofę przesuń do rogu, telewizor wyprostuj pod kawałk ściany między rogiem a oknem, natomiast stół pod okno po prawej. Wtedy będziesz miał telewizor równolegle do sofy i problem rozmieszczenia głośników stanie się trywialny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Dzięki Ranmus ale przemeblowanie nie wchodzi w grę :D chodzi o ustawienie w takiej pozycji jak są meble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi