LionX Dagger Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam mało się znam na tym itp. więc pytam. Chciałbym sobie kupić domenę przykładowo powiedzmy www.lionx.uk.ru czy coś w tym rodzaju i mam już stronę na www.lxd.blabla.hs, chciałbym podpiąć ją pod www.lionx.uk.ru czy to działa w ten sposób, że po wpisaniu www.lionx.uk.ru żuci mnie na www.lxd.blabla.hs niechce żadnych miejsc itp. na www.lionx.uk.ru tylko by mnie przerzucało na aktualna stronę nawet gdy zmienię adres z www.lxd.blabla.hs na inną no i czy znacie w miarę tanie i sprawdzone takie schowki na samo przekierowywanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Po kilkukrotnym przeczytaniu tego chaotycznego postu udziele ci odpowiedz: Kto hostuje twoja strone? Zwykle jest opcja dodania domeny W moim starym projekcje (lolstrefa nevermind) miałem domene streemo.pl zmieniłem ja sobie na 345.pl za pomoca opcji hostingu. Sprawdz być może taką masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Mam na yoyo.pl o co mi chodzi, mianowicie mam coś w rodzaju schowka, jego adres to www.lxd.pl i do tego schowka wrzucam adres www.mojast.yoyo.pl i teraz za każdym razem jak wpisze www.lxd.pl to przekierowuje mnie na www.mojast.yoyo.pl czy coś takiego istnieje. wiem że mogę sobie wziąć najtańszy pakiet 200 mb i sobie napisać index który będzie mnie przekierowywał ale na konewkę mnie aż 200mb w takim wypadku mogło by być nawet ala www.webswich\lionx_dagger i po wklepaniu tego przekierowywać mnie na moja aktualną stronę pytam się tylko czy coś takiego istnieje a jak tak to czy znacie kogoś pewnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Istnieje takie coś i chyba nazywa się "Przekierowanie DNS" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Lepiej moim zdaniem byłoby 1) Zmienić hosting - 000webhost lub lepszy 2) Podobno do 000 można przypisywać bez problemów domenę 3) Zrób przekierowanie (chyba da się) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 000webhost już mi się nie podoba, ale jest lepszy niż yoyo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ale nie rozumiecie nie chce zmieniać hostu chce mieć strunę której płace dajmy na to 10zł (czy mniej bo to tylko z 20 znaków :P) za miesiąc, a ona trzyma tylko 1 podstronę z linkiem do moją aktualną strona (plus dostęp do zmiany ów linku) i po wejściu na ich stronę+mój username www.ws.lionx.du wrzuci mnie automatycznie na moją stronę czy istniej coś takiego i czy znacie kogoś sprawdzonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Dla czego chcesz tak zrobić? Wejdź na panel administracyjny w yoyo, jak masz tam opcję 'podpinanie domen' lub coś w tym rodzaju to jesteś w domu. Kupujesz domenę, czytasz instrukcję, wykonujesz instrukcje i od tej pory pod adresem www.ws.lionx.du jest twoja strona (która ciągle znajduje się na hostingu yoyo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Dlatego się właśnie pytam czy domeny działają w ten sposób poza tym co yoyo ma do domeny jeśli dam sobie komercyjną domenę którą już ktoś ma skąd yoyo będzie o tym wiedzieć No i czy znacie jakiegoś dobrego dostawce domen by nie było za drogo i by też nie kasował lub podwyższał ceny tylko dlatego ze strona jest często odwiedzana (wiem ze mi to nie grozi tylko hipotetycznie pisze) No i oczywiście chce samą domenę bez miejsca na hosting czy inne pierdoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Października 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Stąd będzie wiedzieć, że zaparkujesz tą domenę. Na tym to polega - w hostingu na DNS dodajesz domenę (żeby jak z niej wchodzisz to wyświetliło odpowiednią stronę), w firmie gdzie kupujesz domenę podpinasz serwery DNS (żeby wskazywały na dany serwer). Potem działa to tak: wpisujesz adres, serwery DNS na świecie szukają w buforze na jaki serwer wskazuje ta domena i zwracają jego IP, przeglądarka tam wchodzi, serwer na podstawie domeny wyświetla stronę (bo pod jednym IP moze byc kilka domen i stron). Ty musisz tylko skonfigurować domenę w obu miejscach, żeby to faktycznie zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 ok dzięki a polecacie jakieś sprawdzony serwer z domanami? Myślałem o kupnie na np. wp czy interi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Października 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 wp i interia nie sprzedają domen :) domeny sprzedają np. home.pl, nazwa.pl itp. lub np. polecane przez nas często hekko.pl (gdzie nie ma niespodzianek typu 1zł za pierwszy rok, 122 za następny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi