kyniu774 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Tytuł: AVH - Aliens vs Humans - Obcy kontra ludzie Gatunek: TDS Opis: Rok 2018. 6 lat od najazdu pasożyta na Ziemię. (...) Razem ze swoją drużyną poleciałeś do 'bezpiecznej strefy', z którą straciliśmy kontakt 6 miesięcy temu. Okazało się, że to sprawa kryptonów. (...) Jesteśmy pixelartowym żołnierzem z max. 3 broniami (i 3 są w grze + granat). Idziemy, zabijamy potwory (wszystkie takie same), na końcu królową, koniec. W czasie gry rozmawiamy z jedynym ocalałym, który i tak potem ginie. Nie jest długa. Opis nie wygląda zachęcająco, wiem. Gra była robiona od połowy na siłę, bo chciałem ją skończyć. Nie jest to szczyt moich możliwości i żałuje, że tak jest. Jest tam samoocena (3/5) teraz, gdy minęło pół roku stwierdzam, że daje jej max 1,5/5. Ale ściągnijcie i oceńcie sami! edit: plusy są takie, że mamy do wyboru poziom trudności. Download: https://gmclan.org/uploader/7235/AVH.rar Rozmiar pliku: 9,45 MB Autorzy: Programowanie: Kyniu Fabuła: Kyniu Grafika: Kyniu Muzyka: internet Screeny: https://gmclan.org/uploader/7235/avh1.png https://gmclan.org/uploader/7235/avh2.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Szczerze mówiąc, spodziewałem się czegoś gorszego, więc zostałem nawet mile zaskoczony : P Gra jest jednak za trudna, drugiego ufoka za nic nie mogłem rozwalić i po paru próbach dałem sobie spokój. A, i grafika do wymiany koniecznie - bardzo odrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Więc tak fabuła dosyć przeciętna jak na tds'a. Nie ma nic w niej rozbudowanego, ciekawego, śmiesznego (czegoś tu brakuje). Grafika jest ok (zwłaszcza drzewa) powiedziałbym, że takie plus minus. Nie podoba mi się główny bohater i to, że kule nie wylatują z pistoletu. Nie podoba mi się menu i danie sterowania w info. Grywalność: Gra jest cholernie trudna nawet na początkującym (nie doszedłem zbyt daleko). Pomysł nie jest jakiś super (już troszeczkę takich lub podobnych było. Poza tym podoba mi się pasek energii potrzebnej do biegania (wielki plus brakuje mi tego w niektórych tds'ach). Ogółem gra mi się podoba daję 2,99/5. Jeśli to jest Twoja pierwsza gra to wielki szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAKO Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Grafika nie taka zła choć mogła być lepsza. Jak dla mnie gra była bd prosta(grałem na łatwy i trudny). Ale niestety bardzo krótka jest. Dam 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 trochę poruszanie się typkiem nawala, lepiej jakby W poruszał się po prostu w kierunku kursora a nie do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu774 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 @Explosivo To była moja pierwsza gra z moim pixelartem, więc nie zwracałem uwagi na kolory - a to one najbardziej 'drażnią oczy'. @Sheriff99 Drzewa były zrobione wbudowanym gradientem GM :) Wiem, że jest trudna, sam mam problemy jak na początku latam z pistoletem. Moja pierwsza gra?... Nie, dał bym sobie 5/5, nie policze ile gier zacząłem (a skończyłem z 3), w końcu 4 lata programowania w GM za mną. @DRAKO Wiem, gra jest bardzo krótka... @Caporegime Poruszanie jest bezsensu. Najgorsze kolizje, żeby coś zabrać ze stołu trzeba do niego podejść i lekko się okręcić,a potem spowrotem. Odkryłem już dawno opcje mask, ale nie skorzystałem. Chodzenie do myszki... nigdy mi się to nie podobało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Chodzenie do myszki jest używane przez większość czasu w grach 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Przykro mi ale gry nie mogę ocenić - gdy klikam "Nowa gra" nie mogę dojść kursorem do przycisku "łatwy" ani "trudny". A w menu nie da się dojść do "Wyjście". Przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu774 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Przykro mi ale gry nie mogę ocenić - gdy klikam "Nowa gra" nie mogę dojść kursorem do przycisku "łatwy" ani "trudny". A w menu nie da się dojść do "Wyjście". Przynajmniej u mnie. To raczej nie błąd gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 pixelart z grandientowanymi drzewami. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi