Shil Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kupiłam dziś tablet Wacom Bamboo MTE450 za 50zł. Jest nieuszkodzony, chyba że mam poważny problem z percepcją. Nie umiem na nim rysować, śmieszne uczucie, ale i tak się cieszę jak dziecko. :) To dobry tablet czy zły? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tablet za 5 dych? Gdzie? OO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 No właśnie :D Gdyby istniał tablet za 50 zł... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Lol za 5 dych to ja kupię 4 opakowania kartek i ołówek Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kupiłam dziś tablet Wacom Bamboo MTE450 za 50zł. Gdzie kupiłaś?! Też chcę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Gdzie kupiłaś?! Też chcę! Kochany Brat kupił na allegro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Lol za 5 dych to ja kupię 4 opakowania kartek i ołówek Oo Tak i potem, żeby przenieść to na kompa, musisz to obrabiać. A tabletem od razu rysasz w kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 wacomy sa ogolnie w porzadku, najdokladniejsze na rynku, tylko przewaznie ich wielkosc nie powala, jesli komus to przeszkadza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jeżeli dobrze kojarzę model, to mój brat ma taki sam (kumple kupili na allegro za 250zł) Jak dla mnie to jest nieco zbyt mały no i nie można go ustawić wzdłuż. Na początek wystarczy, potem zaczniesz marudzić i kupisz sobie większy z bajerami typu wykrycie nachylenia itd. Po przyzwyczajeniu jest nawet spoko a cena jest odpowiednia do możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 A taki najprostszy tablet dla początkujcego z podstawowymi funkcjami rysowania ile by m/w kosztował? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 A taki najprostszy tablet dla początkujcego z podstawowymi funkcjami rysowania ile by m/w kosztował? :) Ja z czystym sumieniem mogę polecić Pentagrama Thin Type, normalnie a5, nawet troszkę większy (nie to co za tę samą cenę wacom a6), wszystko ładnie działa, precyzja dobra. Nowy kosztuje około 220 zeta, czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 masz http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-b...1810251572.html akurat tu masz nowy, używańce to już pewnie od 70 kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Pamiętaj, że to jest a6 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ja z czystym sumieniem mogę polecić Pentagrama Thin Type, normalnie a5, nawet troszkę większy (nie to co za tę samą cenę wacom a6), wszystko ładnie działa, precyzja dobra. Nowy kosztuje około 220 zeta, czy coś takiego. Precyzja pentagramow wydaje sie dobra tylko jesli nie mialo sie nigdy stycznosci z Wacomem :) Ale wacomy sensownej wielkosci sa drogie wiec w sumie tez sie bawie pentagramem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ja miałem styczność z dwoma dużymi Wacomami :) Nie jest to na tyle duża różnica, żeby tyle kasy płacić kiedy nie jesteś profesjonalnym grafikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 wiec w sumie tez sie bawie pentagramem Gdyby nie reszta zdania to te słowa brzmiały by ciut dziwnie :P Nie miałem jeszcze prawie w ogóle styczności z tabletami - tylko raz 15min w Media Markt, a potem już w ogóle, więc dla mnie nie ma różnicy pomiędzy Pentagramem a Wacomem :P Ale mimo wszystko - dzięki za uwypuklenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Eh, ja tutaj mogę sobie taki panel do rysowania kupić za max 25 funtów... Więc składać oferty :D <--- Joke. Ja chciałem się zapytać jak się na tym rysuje. Ja za zwyczaj mam dłoń położoną na kartce (co psuje moje rysunki ale taki nawyk...), przeszkadzało by to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Nie jest to na tyle duża różnica, żeby tyle kasy płacić kiedy nie jesteś profesjonalnym grafikiem. Zgadzam sie. Z drgiej strony poprawianie 5 razy tych samych lini w co bardziej rozbowanych pracach bywa uciazliwe. @Skid nie przeszkadza. A nawyk chyba calkiem typowy ciezko machac reka pare godzin w powietrzu nie opierajac sie o nia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Co do wielkości już widzę że dla mnie to nie ma znaczenia, a nawet mógłby być mniejszy. I tak rysuję obraz powiększony i przesuwam. Ale ja mam tablet od 7 godzin... http://www.vinegaria.com/ info->F.A.Q.-> 3. Art techniques, tips & advice: -> Tablets patrzę jak Ona rysuje i biorę sobie takie rady do serca. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Zgadzam sie. Z drgiej strony poprawianie 5 razy tych samych lini w co bardziej rozbowanych pracach bywa uciazliwe. Ja za takie rzeczy winię tylko i wyłącznie moją dłoń, nie zdarzyło mi się, żebym przez tablet musiał poprawiać linię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Mi owszem zdarza sie, notorycznie :) Ale nic dziwnego skoro moj monitor ma inne proporcje wielkosci niz moj tablet i nie idzie tego jakos sensownie ustawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Eh, ja tutaj mogę sobie taki panel do rysowania kupić za max 25 funtów... Więc składać oferty :D <--- Joke. Ja chciałem się zapytać jak się na tym rysuje. Ja za zwyczaj mam dłoń położoną na kartce (co psuje moje rysunki ale taki nawyk...), przeszkadzało by to? Tablet reaguje tylko na piórko. Przesuwanie nad tabletem piórka działa jak myszka(z tym że np lewy róg tabletu-lewy róg ekranu), dotknięcie to lewy przycisk myszy. Jak masz odpowiedni program graficzny to im mocniej naciśniesz tym grubsza kreska. Przy odpowiednim samozaparciu to nawet w gta można tym grać ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Uważaj bo niedługo zobaczysz tu mistrzów świata grających w GTA tabletem :lol: A tak serio, to w sumie można by spróbować :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 20 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A jeśli chcecie wiedzieć jakich tabletów się wystrzegać to trzymajcie się z daleka od wszelakich dzieł od Spydee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi