Bedziom Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Siemka! Jakiś czas temu mój pen trochę mi się wygiął, ale działał. Wczoraj nagle coś się w nim zrąbało i działał chwilowo, a dziś już w ogóle komp go nie otwiera. Pokazuje się tekst "Nie można rozpoznać urządzenia USB" :( Nie raz podłączałem go do tego lapka i działał, a teraz w lapku się pokazuje ten głupi dymek... Czy mogę coś zrobić, aby pendrive znowu działał? Albo chociaż w jakiś sposób zgrać z niego pliki? Pozdro, Bedziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czasami to nie pendrive jest winny, tylko złącze. Spróbuj podpiąć do innego komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Podłączyłem do innego lapka - niestety nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 też tak miałem musisz kupić nowego :D Jeśli masz tam ważne dane to wybul 1000zł na specjaliste :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 mam tam ważne dane np. projekty... aż 1000zł? :o Nie ma innego wyjścia? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 bo pewnie wyginając pendriva wygiąłeś super zieloną płytkę z danymi... Ewentualnie mam CL, to Ci mogę dać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Nie wyginałem go specjalnie, tylko... emmm... khurna, nie pamiętam jak to było ^^ Ty masz nieakutalną wersję CL :P Poza tym mam na razi Shota, którego straciłem w wyniku crasha pena :( Na szczęście zuploadowałem tu tylko troszkę nieaktualną wersję Shota (to było jakieś 2-3 tyg. temu) oraz istnieją na tym świecie decompilery ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Ja kiedyś miałem podobny problem, odinstalowałem urządzenie i zainstalowałem na nowo. Wczytuje się dłużej, ale działa. Potem jednak podobny problem i tu już nie udało się tego zrobić, więc to nie jest pewny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Spróbuję tak zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Wczoraj wieczorem podłączyłem go i trochę bardziej docisnąłem do portu - działał wystarczająco długo, aby zgrać to, czego strata mnie bolała :) W ten sposób pen działa za każdym razem, ale jak się go puści to lepiej nie przenosić lapka, bo można o coś zahaczyć i pen przestaje być dociśnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 czyli to wina złącza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Aa to proste, też tak miałem z innym :) . W moim pendrive ta biała płytka ze złączami i obudowa wtyczki jest osobno. Wystarczy otworzyć pendrive'a i docisnąć z drugiej strony środek tak, by płytka i obudowa była równo ze sobą. (o ile jest to zwykłe przesunięcie, jak uszkodzenie złączy, czy wnętrza to już gorzej) Nie pisałem o tym, bo ten błąd wyglądał u mnie inaczej, wykrywał urządzenie do przenoszenia danych, ale nie mógł go otworzyć (Włóż dysk do stacji F) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Najczęstsze uszkodzenie mechaniczne pamięci flash: Pękają spawy łączące układ scalony ze złączem USB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi