Roki Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Dobra, a więc chce zamienić: A na G, ale także G na A, tylko że jeśli zamieniać będe po kolei przy stringu "AAGG" to dostane "AAAA", więc jak zrobić żeby ten string był "GGAA"? Nie, przestawienie z końca na początek nie wchodzi w gre, bo string może być nawet "AAGGGAGAGAGGAAAG" :/ Chyba jasno wytłumaczyłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Września 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 z A na B, z G na A, z B na G? Z racji, że to C/C++ i jest to tablica charów, można też skorzystać z operacji XOR zamieniającej wartosci bez wykorzystania pomocniczej zmiennej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamiana_warto...85_operacji_XOR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tekst mam zapisany w std::string, nie jako tablica charów ;u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Września 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No a string to jak jest reprezentowany ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No dobra, racja ;D Nie pomyślałem, biore się za rozkminianie :D @EDIT: Dzięki za pomoc, skminiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi