Fervi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Witam Ponownie! Jeszcze jestem na Win7 i mam problem. Mam Hybrydową kartę graficzną (czy raczej 2) - Jedna Intel'a, druga nVIDII Problem w tym, że gry uruchamiane przez karty - kiepsko działają (tną się - FlightGear), lub działają dośc wolno - Tibia (FPS koło 50, gdzie powinienem mieć przynajmniej 150) W Gadżetach mam opcję "Super Hybrid Engine" włączoną, jednak mimo to - kiepskie są FPS'y Może jest jakiś włącznik? Na Linuksie działała tylko 1 karta graficzna (do wyboru), a i tak FPS'y były dużo lepsze Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Super Hybrid Engine - jest to opcja oszczędzania energii przez procesor... A karty na pewno są ze sobą w 100% kompatybilne, przecież jedna to intel a druga nvidia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak wejdziesz w Managera Sprzętu, to możesz wyłączyć jedną z nich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak wyłączę Intel'a, to gaśnie ekran, ale po restarcie system można odpalić w maksymalnej rozdziałce 1024x768 (nie mogę ustawić 1366x768), Sterowniki do nvidii mam Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 A jaka jest maxymalna rozdzielczość nvidi, jaki to model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 nvidia geforce 310M No właśnie 1024x768 (przynajmniej tyle system pokazuje) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ta karta ma rozdzielczość 2048x1536 więc to w takim razie wina systemu lub sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi