Fervi_ Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witajcie! Jako, że muszę przejść na ciemną stronę mocy - zrobiłem to. Mam problem z Internetem. SpeedTest.net wykazuje, że powinienem mieć internet rzędu 10Mb/s - Poprawnie Pod Linuksem ściągałem z tą prędkością (ok. 1.3MB/s) - Poprawnie Pod Windowsem ściągam z prędkością 100-200KB/s - Źle Chciałem się zapytać, czy ktoś miał taki problem i jak sobie poradził, może coś Microsoft dodał, żeby nie zapychać całego neta? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Niektóre strony do pobierania mają limit prędkości jeśli nie masz konta premium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mówię o każdej stronie, ściąganie z niemieckich serwerów (jak GWDG czy Chemnitz) też nie daje super-hiper prędkości (a powinno) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Spróbuj z jakimś akceleratorem pobierania, np FlashGetem. Mam taki sam problem z ikspekiem, ubu potrafi rozpędzić ten crapowaty net cdma od oranżady do 100-120kb/s, a na xp 70 to maks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zainstaluj jakiegoś Linuxa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 @Kofel Też o tym myślałem, ale ... Problem się naprawił, internet działa Linuksa mam w Windowsie ;) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Robisz z igły widły... pewnie sprawdzałeś w teście jakiś japoński serwer do którego pingi wynoszą 500ms to i słaby rezultat był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ja tam zgaduje, że mu się Windows aktualizował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Speedtest net z Polski brałem A Pliki pobierałem z różnych źródeł - od Chemnitz, po serwery Avasta. Ale już jest OK Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 A ja zgaduje ze pomylil megabity z megabajtami i mial tak naprawde takie same predkosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi