Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witajcie! Mam 1 pytanie. Czy mozna za pomoca Gama Maker'a zrobic aby np. po nacisnieciu "enter" otwieral sie wybrany folder lub aplikacja z pulpitu?? Dzieki za odpowiedzi ;J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 GML if ( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) execute_file( "plik.txt" ); @Up: Dowcipniś, z tego co widzę. W dodatku nie odpowiedziałeś poprawnie na jego pytanie, z tego względu odbieram ci właśnie okazję do nabicia posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Dzieki Za Tak Szybką Odpowiedz ! A czy dzieki temu sposobowi idzie otwierac tylko pliki .txt bo jak prubuje inne to bledy mi wyskakuja. Naprzyklad zeby mi paint sie otworzyl w nowym oknie albo Moj Komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Musisz podać lokalizację pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W step wpisalem GML if ( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) execute_file("F:\GameMaker 8\Game_Maker.exe"); A jak naciskam enter COMPILATION ERROR in file to be executed Error in code at line 1: MZP ^ at position 13: Unexpected symbol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 C:\Program Files\Game_Maker8\Game_Maker.exe Tak u mnie wygląda poprawna ścieżka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 I u ciebie normalnie Game Maker sie wlacza jak enter nacisniesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Przecież do otwieranie programu służy execute_shell, execute_file wykonuje kod z pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Już chciałem napisać jak to możliwe, że mi się plik otwiera... A jedno pisałem tu, drugie w kodzie, hehe ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 To jak uzyc "execute_shell" ?? if ( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) execute_shell("F:\GameMaker 8\Game_Maker.exe"); Bo tak mi nie dziala, juz w kodzie mi sie pokazuje ze blad jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 execute_shell("F:\GameMaker 8\Game_Maker.exe",0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Dzieki Juz Wszystko Dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi