kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam, za rok idę do technikum i chciałbym sobie zarobić na życie w internacie. Nie chcę obciążać rodziców, bo lepiej się czuję, jak radzę sobie sam. Czy wiecie, jak mógłbym zarobić używając wiedzy o komputerach? Umiem rozebrać i złożyć komputer na podzespoły. Wiem jakie podzespoły mogę podłączyć do siebie a jakie nie (np. Ata-Sata, DDR2-DDR3 nie można, a ATA 66-ATA 100 można). Dobrze obsługuję Windowsa i w miarę Dystrybucję Linux'a Ubuntu. Umiem napisać prostą aplikację okienkową w C++ oraz Java'ie. Jednak nie znam Asemblera, w ogóle nie mogę go zrozumieć. Napiszę też prostą stronę internetową. Wiecie jak można zarobić? Dodam, że jestem dzieckiem, więc założenie firmy nie wchodzi w grę, a chciałbym, by wszystko było legalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jedź zbierać śliwki czy coś do Niemiec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Pisałem, że o umysłową chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Pewnie się da, przecież nie musisz się spotkać z pracodawcą. Wszystko może być zrobione przez internet. Tak samo jak i przelew (jeśli oczywiście masz swoje konto). Dogadać się zawsze da, ale najpierw trzeba prace odpowiednią znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A co z podatkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Odrabiaj kolega prace domowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A płacisz podatek jeśli sprzedasz coś przez internet np. na allegro ? Do arse z nimi. Możesz robić jakieś korepetycje itd. EDIT: Hahahaha, szkoda że są wakacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Najfajniej by było pisać programy, albo strony www. Ale raczej mały popyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Musiał byś poszukać po prostu ogłoszeń w necie (minimalny wiek to 16 tak jak ja patrzyłem) i jak znajdziesz coś co Ci się podoba to bierz. Ale pracodawcy mogą Cię potraktować, jak to ująć... "inaczej", więc będziesz zapewne dowieść że jesteś dobry do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Najfajniej by było pisać programy, albo strony www. Ale raczej mały popyt. Mały popyt na tworzenie stron? Od kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jak znajdę ofertę, to pod nia jest przynajmniej z 6 osób, które chcą ją wykonać. E:A znacie jakąś stronę, na której nie trzeba podawać swoich danych i można się ogłosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeśli mieszkasz w Londynie tak, inaczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Znalazłem 1. BiznesForum. Zobaczę co z tego wyjdzie. napisałem, że zrobię za darmo bo jestem początkujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Tworzenie stron. Ale po cholerę skupiać się na internecie to nie wiem, o wiele łatwiej normalną pracą zarobić chyba. Zerknij na coś takiego jak Multi-Level Marketing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czlowieku, rozumiem ze jestes: -gruby -leniwy -brzydki -inne: (prosze wpisz odpowiednik) Ale praca fizyczna od reki nikomu jeszcze nic zlego nei zrobila. Moze i nie ma w tym tak duzej przyszlosci, ale kasa jest. Na dobra prace umyslowa potrzeba znajomosci, dzieki ktorym bedziesz mial doswiadczenie w biznesie, zeby pozniej otworzyc swoj. Zycie nie daje tobie zawsze tego czego chcesz, dlatego lepiej nawet poduczyc sie tego czego nie lubisz, aby pozniej miec latwiej. A zwlaszcza gdy jestes mlody, zajmij sie czym tylko mozesz, i nie oczekuj luksusow. Zwlaszcza nie w polsce. Dobre slowo od twojego pracodawcy, niezaleznie z kad on jest, zawsze brzmi dobrze dla kogos z kim bys chcial pracowac pozniej. Do tego twoi rodzice cie kochaja, nei zostawiaj ich. Moga czasami narzekac, co nie oznacza ze brak dziecka w domu bylby dla nich duza strata. Chyba ze jestes w duzej rodzinie, co nie zmienia faktu ze mozesz pomagac wtedy z bracmi/siostrami, co daje duza pomoc na przyszlosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja w Twoim wieku kosiłem 15zł/h na robieniu systemów w PHP. lol ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zawsze możesz robić na uliczną pandę :thumbsup: Sorry za offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja nie mieszkam w dużej rodzinie ani nic w tym stylu. Po prostu mam frajdę z tego, że sam na siebie zarabiam i rodzice nie muszą do tego przykładać ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zrób układ z rodzicami... Albo sprzedaj się do cyrku, jako wróżbita albo coś w tym stylu. W końcu praca umysłowa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Na razie jedna osoba się do mnie zgłosiła, zrobię stronkę za darmo i będę miał z tego wpis do portfolio. Potem wezmę 10 zł za stronkę, potem 20, 40 itd. Może będę miał klientów, tylko nie wiem, jak mają mi płacić i jak nie dać się oszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Podpisuj umowę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Przez paypala albo coś w tym stylu bo gotówki do ręki Ci nikt nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Najlepiej by było, spotykam się z gościem, hostuję przy nim stronę on daje mi kasę i wszystko było by jasne. Ale niestety, tak się nie da. Ciekawe jak to robi, np. strona chomikuj.pl, że SMS'em można płacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Robisz strone kljent zadowolony placi. Jesli tego nie zrobi to wtedy uzywasz wyjscia awaryjnego czyli uzywajac zabezpieczen blokujesz / usowasz strone. A jesli zaplaci oddajesz wszystko i pokazujesz jak np. zmienic hasla itp. zeby on mial pelna kontrole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Dobry pomysł. Jak założe konto, to powinno wypalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Moj znajomy robi tak ze programy maja limit czasowy, do puki nie dostanie kasy. Podobnie chyba ze stronami mozna zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Na wszystko się bierze zaliczkę lol. Zresztą, wiecie co to umowa o dzieło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 No tak, ale kto podpisał by z nieletnim taką umowę. Ludzie woleli by pójść do jakiś organizacji albo prywatnie, niż z 15 latkiem coś podpisywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Nic tylko czekać, aż ktoś napisze, że robiąc tak tanio strony psujesz rynek :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Trzeba jeszcze porównać jakość tych stron ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi