kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam mam problem, niewiem jak zrobić(tds): 1.dziury w ścianie po pociskach(jak w cs2d)? 2.zoptymalizowane smugi po pociskach? 3.rysowanie cieni aby cień miał depth 20 a ludzik -2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 1. Tworzysz nowy obiekt (np. o_dziura_sciana). Gdy pocisk ma kolizję ze ścianą niszcz pocisk a na jego miejsce tworzysz o_dziura_sciana. 2. Bez Twojego kodu to nic nie wskóramy. 3. W okienku obiektu masz pole depth. Wpisz odpowiednią wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 1. Tworzysz nowy obiekt (np. o_dziura_sciana). Gdy pocisk ma kolizję ze ścianą niszcz pocisk a na jego miejsce tworzysz o_dziura_sciana. 2. Bez Twojego kodu to nic nie wskóramy. 3. W okienku obiektu masz pole depth. Wpisz odpowiednią wartość. 1.Nieładnie będzie wyglądało i nierealistycznie, nie lepiej zrobić to title_add??? tylko że jak tak zrobiłem to mi dziura tworzyła się obok ściany a nie na ścianie 2.Lepiej nie jest bez sensu 3cien-depth: 20 ludzik- depth: -2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 odświeżam, problem nierozwiązany proszę o porady niekoniecznie o kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Co do smug to proponuję particle. Wbudowane i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 jaki typ wbudowanych??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 effect_create_below( ... ) Zaczynasz być irytujący, opcja szukaj/dokumentacja NIE BOLI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 pytałem jaki typ wbudowanych particli typu create effect a nie o funkcje, nie czytasz ze zrozumieniem edit: niema takiej opcji jak "szukaj/dokumentacja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Rozwalanie ścian : http://urogames.yolasite.com/resources/gmk_4.gmk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Jak smugi, to draw_line lub particle. Dziury w ścianie? Rysuj kafelek (tile) w miejscu trafienia pocisku. Rysowanie cieni zrób w oddzielnym obiekcie. Dokumentacja jest pod przyciskiem F1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Nie wiem, czy wypowiedź składająca się z trzech kompletnie do siebie niepasujących i całkowicie niespójnych wyrazów umożliwia przeczytanie ze zrozumieniem. edit: niema takiej opcji jak "szukaj/dokumentacja" Mam ochotę ci przy... Ale nie, obiecałem panować nad emocjami i nie karmić trolla. Używaj sobie czego chcesz, w zależności od tego, co ci pasuje... Najbardziej odpowiednie wydaje się ef_smoke, ef_smokeup, ef_flare, lecz na siłę możesz kombinować z różnymi. Mogę ci powiedzieć, że jesteś chamem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 A ja Ci mogę powiedzieć, że to Ty prowokujesz swoimy wypowiedziami, dlatego też masz odpoczynek od postowania na 3 dni. To Ty go zacząłeś okreslać chamskimi przydomkami. Wracamy do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Mi tam nie przeszkadza, że mamy na forum kogoś z zachowania podobnego do House'a :P Poza tym nie widzę tutaj, żeby Sernat zaczął, chyba, że propozycja użycia dokumentacji to coś obraźliwego. Na chwilę obecną temat wyczerpany: 1. Sprawę załatwić tilesami (skoro nie na środku to ustawić na środek (originy, przesunięcie pozycji itp) 2. Jak sernat, użycie particlów 3. Wygląda na rozwiązany Czekamy na post autora tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 kriso99: - Nie czytasz ze zrozumieniem Sernat: - Zaczynasz być irytujący - Mam ochotę Ci przy... - Jesteś chamem - Nie karmić trolla Coś jeszcze masz do powiedzenia Rudy? Buraki takie jak Sernat będą tępione dopóki nie nauczą się kultury wypowiedzi. To już nie pierwszy temat, w którym się tak zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 na razie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi