Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 9 Lipca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam! Otóż mój problem polega na tym, że gdy tworzę object 3D - mianowicie kulę: GML d3d_draw_ellipsoid(x-6000, y-6000, -1000, +6000, y+6000, 6000,tex_sky, 1, 1, 18); object posiada inną texturę niż zapisana w kodzie! O co w tym chodzi?! To naprawdę irytujące, bo gdy usuwam tą niechcianą texturę przechodzi ona na inną! HELP! ARMISOŁBADY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Lipca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Widocznie po drodze do zmiennej tex_sky ustawiasz inną wartosc przez sprite_get_texture(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Widocznie po drodze do zmiennej tex_sky ustawiasz inną wartosc przez sprite_get_texture(); No tak! zapomniałem dodać tej komendy! Dzięki! Odchodziłem od zmysłów, a jak zawsze problem tkwił w takiej drobnostce! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi