Markuz Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam, wie ktoś z was w jaki sposób za pomocą bibloteki GD w PHP dodać do obrazka czarne obramowanie coś ala demoty? Udało mi się już dodać tekst, ale nie wiem jak dodać ramkę. $obrazek = ImageCreateFromJpeg('images/'.$new_name); $fontColor = ImageColorAllocate($obrazek, 255, 255, 255); $fontColor2 = ImageColorAllocate($obrazek, 0, 0, 0); ImageTTFText($obrazek, 23, 0, 7,$height-12, $fontColor2, 'GiddyupStd.otf',$text); ImageTTFText($obrazek, 23, 0, 5,$height-10, $fontColor, 'GiddyupStd.otf',$text); imagejpeg($obrazek, 'images/'.$new_name, 80); imagedestroy($obrazek); Proszę o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 GD nigdy się nie bawiłem ale najprawdopodobniej powinieneś zrobić szablon takiej ramki i na niego wstawiać swój obrazek odpowiednio ze skalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Fajnie mi pomogłeś :D Ramka = Czarne obramowanie :) Nie muszę żadnego obrazka czy tez szablonu tylko dorysować same kwadraty po bokach tylko w ten sposób żeby nie zasłoniło mi obrazka i tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Nie. Musisz najpierw stworzyć sobie czarny obrazek, a potem na niego nanieść pomniejszony drugi obrazek. Wygooglane, sprawdź czy o to chodzi: http://pastebin.com/7izMGDH6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 @up o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi