XBlacKX Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Otóż mam starego laptopa z windą 95.Gdy kopiuję pliki exe z dyskietki lub obojętnie co oprócz plików tekstowych, wyskakuje błąd po niemiecku.Inne pliki ładnie się kopiują, a uruchomienie z dyskietki gry lub muzyczki(midi hehe) przerywane jest błędem. Wie ktoś co jest tego przyczyną?Laptop prawdopodobnie był w jakiejś firmie bo jest pełno faksów i notatek.Może to jakaś ochrona przed kopiowaniem plików "rozrywkowych"?Jeśli tak jak ją zdjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Albo to prowokacja albo jesteś konserwatorem eksponatów w muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 po niemiecku Rozjebało mnie :D Tyle używałem Windowsów, a nigdy w żadnym nie miałem nic po niemiecku Może masz jakąś aplikację po niemiecku czy coś? Dyskietka nie jest uszkodzona? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 No cały język jest po niemiecku a dyskietka nie jest uszkodzona próbowałem na dwóch różnych i za każdym razem to samo EDIT: właśnie zauważyłem że laptop nie zapamiętuje daty i nie idzie ustawić jej w biosie tylko w pasku zadań można więc to od tego może jest ten zonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Eee, no to wszystko zmienia 1) Dyskietka jest Read-Only? Może dajesz "przenieś"? (PrzeniesieńDePliken) 2) Czy dyskietka działa? Sprawdź na innych komputerach (RozpiepszonenDyskieten) 3) Z zapisywaniem daty - Czy Bateria nie jest rozładowana (RozładowanirenBaterien) 4) Czy nie ma problemu między monitorem a Krzesłem (Pewnie Ranmus maczał palce, a wy myśleliście, że tu będzie śmieszny komentarz - pfff) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 1) dyskietka jest bezimienna ( czyt. zdarte nalepki) 2) działa, sprawdzałem na 2 kompach 3) cały czas bateria trzyma 4) nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 1) dyskietka jest bezimienna ( czyt. zdarte nalepki) So what? :D Tam był taki - kwadracik (najczęściej na dole), przestawiało go się, wtedy nie dało się kasować i nadpisywać, dodawać itd. - perfekcyjne zabezpieczenie przed wirami :D 3) Chodziło mi o taką bateryjkę do podtrzymywania zegarka itd. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 No dyskietka ma kwadracik z przestawieniem czy bez przestawienia to samo dawało a ta bateryjka to niewiem To można z tym coś zrobić czy pozostaje reinstall windy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Lipca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Można użyć google translate i przetłumaczyć komunikat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Po co? Lepiej zapytać na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 To może przepisz nam ten komunikat to Ci powiemy o co chodzi? Skąd mamy sobie wyczarować o co w nim chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 z google tłumacza (nazwa pliku)nie mogą być kopiowane z określonego urządzenia nie mogą być odczytywane. EDIT:jest jeszcze jeden komunikat przy starcie systemu wybrany port nie jest dostępny. Jest albo używany przez inną aplikację lub jest wyłączona w bieżącym profilu sprzętu. Wybierz inny port. Lub zamknij wszystkie inne aplikacje korzystające z tego połączenia i upewnij się, że port jest uruchomiony. Inne proponowane rozwiązania, patrz "Rozwiązywanie problemów Communications" w pomocy systemu Windows CE Services. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 nie mogą być kopiowane z określonego urządzenia nie mogą być odczytywane Dyskietka Ci nie działa i tyle :) wybrany port nie jest dostępny. Jest albo używany przez inną aplikację lub jest wyłączona w bieżącym profilu sprzętu. Wybierz inny port. Lub zamknij wszystkie inne aplikacje korzystające z tego połączenia i upewnij się, że port jest uruchomiony. Inne proponowane rozwiązania, patrz "Rozwiązywanie problemów Communications" w pomocy systemu Windows CE Services. nie wiem :< ---- Ludziu, masz megastarego laptopa zapierdzielonego z Muzeum Archeologii, więc nie dziw się, że Ci nie działa :D Jesteś pewien, że ten laptop ma jakikolwiek dysk twardy i jakikolwiek procesor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Lipca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 I jesteś pewien, że to laptop, a nie kalkulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 wybrany port nie jest dostępny. Jest albo używany przez inną aplikację lub jest wyłączona w bieżącym profilu sprzętu. Wybierz inny port. Lub zamknij wszystkie inne aplikacje korzystające z tego połączenia i upewnij się, że port jest uruchomiony. Inne proponowane rozwiązania, patrz "Rozwiązywanie problemów Communications" w pomocy systemu Windows CE Services. Windows CE To nie win 95. Tylko Win CE montowany zazwyczaj w tanich laptopach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi