deyvin12008 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Mam zadanie z informatyki z dziedziny grafiki.Nie jestem w tym zbyt dobry więc proszę o radę.Chodzi mi o stronę 12-13, przykład jak zrobić flagę unii(załącznik). Czy mógłby ktoś mi to lepiej wytłumaczył a szkególnie końcówkę czyli jak umieścić gwiazdki na fladze aby tworzyły okrąg(nie wiem jak wyliczyć promień(x,y gwiazdek)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Promień to długość od krawędzi do środka koła więc nie da się wyliczyć jego x i y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyvin12008 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Głównie to chodzi mi o to żeby wytłumaczyć mi jak zrobić tą flagę unii. P.S. Błagam pomóżcie bo jutro mam informatykę a nie wiem jak się do tego zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Narysuj sobie 12-ścian(jak masz taką funkcje) i na jego rogach umieść gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyvin12008 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Narysuj sobie 12-ścian(jak masz taką funkcje) i na jego rogach umieść gwiazdki. Ale o to chodzi że muszę pokazać nauczycielowi jak to zrobiłem i musi być idealnie równo (najlepiej według tego co w załączniku str.12-13) Jeśli ktoś dobrze zna inkscapa to proszę pomóżcie. Tylko żeby było dobrze zrobione a nie tak na oko, tak jak pisze w załączniku.PROSZĘ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zrób sobie backgrounda z 12 kropkami ułożonymi w koło i na kropkach zrób gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyvin12008 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zrób sobie backgrounda z 12 kropkami ułożonymi w koło i na kropkach zrób gwiazdki. Przeczytał tutaj ktoś ten załącznik str.12-13??? Chodzi o to żeby zrobić według tego.Ja zrobię do tego momentu że na środku mam jedna pod drugą gwiazdki i treba je rozmieścić (żeby były jak na kole) tylko, że nie wiem jak to zrobić. Proszę to na jutro, zaważy na końcowej ocenie a bardzo mi zależy. Bądźcie ludźmi, POMÓŻCIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ale ten sposób w załączniku jest kompletnie bez sensu. Powiesz po prostu, że wpadłeś na lepszy pomysł, jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyvin12008 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wiem, że ten sposób z załącznika jest do bani ale nauczyciel się uparł i koniec, proszę pomóżcie. To może wiecie jak tekst wstawić w dwa koła chodzi mi mniej więcej o to: BŁAGAM POMÓŻCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxotes Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deyvin12008 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ten problem sam rozwiązałem. Zamykam proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi