Kamil_Wit Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 jak zrobic sklep mam juz menu z tym napisem.Zrobilem w obiekcie kod jak napisal matthew kane.ale jak zrobic ze gdy wchodze w munu sklep byly widoczne te przedmioty i ich cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Może dodaj obiekty na planszę z odpowiednimi sprite ;p ? Jest to chyba najbardziej banalna metoda na rozwiązanie tego problemu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Może dodaj obiekty na planszę z odpowiednimi sprite ;p ? Jest to chyba najbardziej banalna metoda na rozwiązanie tego problemu :) . a jak zrobic zeby kiedy kupie mogl wybierac na pocztku gry jakim pojazdem sie poruszac.i jak zrobic zebym mogl to kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Zrób sobie zmienną globalną. Np. przy kupowaniu powiedzmy pojazd1, robisz taki wpis: global.pojazd1=1 Wtedy w grze możesz zrobić tak: if global.pojazd1 == 1 { [akcja tworzenia pojazdu (instance_create)] } Nie wiem czemu wy wszyscy się tak boicie korzystać ze zmiennych. Jest to najprostsza metoda na rozwiązanie wszystkich problemów :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 pdsyłam ponownie do mojego skryptu plecaka z itemami, wystarczy go lekko zmodyfikować i już mamy sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 nie wiem jak zrobic ten sklep dalem wam co narazie zrobilem w sygnaturce sprobujcie u siebie zrobic. potem powiedzcie co zrobic i gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zidanexx Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 hmm dużo obietów i zdeka muli :crying: ale jak zobaczyłem roomy to nawet nawet fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi