MXQ Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 da się wyznaczyć drogę particle'om? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ale że co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 @dawka a co tu jest niezrozumiałego? czy da się - pytam czy jest możliwość wyznaczyć drogę - stworzyć trasę wzdłuż której ma coś się poruszać particle - cząstka, bardziej łatwe do zrozumienia: efekt ogółem - czy cząstka/efekt może mieć stworzoną trasę po której będzie się poruszać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 part_type_direction tylko mi przychodzi na myśl.. tylko nie wiem czy można kierować particlem co step? czy tylko raz się nadaje jej dir; w którym kierunku ma lecieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Musisz użyć changera, ponieważ nie można zmienić parametrów już raz utworzonej cząstki poprzez manipulację nimi, tylko musisz zamienić w inną. Najlepiej to zrobić na timeline. Tylko nie pamiętam czy jak changer zmieniał type w inne type to czy identyfikator się zmieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ta da! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi