Kamil_Wit Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 jak zrobic aby koparka nie przejezdzala przez kamien tylko sie przed nim zatrzymala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Czasem nie chodzi ci o to?: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=2645 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Czasem nie chodzi ci o to?: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=2645 zeby koparka sie zatrzymala przed kamieniem a nie zeby przesuwala z soba kamien. jemu chodzilo jak dwa kamienie sa pod rzad a mi jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Takie pytania już były, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 KW! Zwolnij z tymi pytaniami! Mam wrażenie, że nic nie dodałeś od siebie w tej grze. Ale pomogę ci. Podaj tylko kod jaki masz w left, right, up, down. Skoro speed = 0 i zabezpieczenie przed wjechaniem na kamień nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 KW! Zwolnij z tymi pytaniami! Mam wrażenie, że nic nie dodałeś od siebie w tej grze. Ale pomogę ci. Podaj tylko kod jaki masz w left, right, up, down. Skoro speed = 0 i zabezpieczenie przed wjechaniem na kamień nie działa... kod w : Po prostu dodalem start moving in direction left.right,up,down.speed3 Mam colision koparka with kamien start moving in direction -none.speed0.I nic.Dużo pytan-zaczalem robic swoja gre z 5dni temu, nie wymagaj zebym wiedzial wszystko co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Mam colision koparka with kamien start moving in direction -none.speed0.I nic.Dużo pytan-zaczalem robic swoja gre z 5dni temu, nie wymagaj zebym wiedzial wszystko co i jak. Próbowałeś dać w tym klocku taki przycisk z kwadratem? (po środku tych strzałek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Marmot ma rację. Zaraz dam ci link do przykładu (muszę go zrobić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Próbowałeś dać w tym klocku taki przycisk z kwadratem? (po środku tych strzałek) tak wlasnie tak zrobilem i nic. [sciagnelem sobie foga dziala, potwory tez go maja(poniewaz kiedy go ja mialem juz nie wychodzilem ponad ekran i nie wracalem tylko kiedy jechalem do gory wychodzilem dolem a przeciwnicy bo ruszaja sie za mna wychodzili i nigdy nie wrocili ...dlatego zrobilem im foga i tez przechodzili tak jak ja...tylko kiedy to maja to widze gdzie sa ...a chce ich widziec kiedy beda w polu widzenia(moim) jak to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Ha! Wiem dlaczego! A ustawiłeś solid w kamieniu? Jeśli nie to wyjaśnia dlaczego nic się nie dzieje. Ustaw solid i w kolizji z kamieniem kod "speed = 0". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Ha! Wiem dlaczego! A ustawiłeś solid w kamieniu? Jeśli nie to wyjaśnia dlaczego nic się nie dzieje. Ustaw solid i w kolizji z kamieniem kod "speed = 0". :thumbsup: Hura dziala dzieki.teraz zobacz jak zrobic problem z fogiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi