dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 pasek z kąt się obrwa już mam ale chcę by jak dostanę był efekt na ekranie np zaczerwienienie ekranu w rogach czy coś proszę o przykłady :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Należy zdobyć grafikę czerwia (tutaj masz pomocniczy rysunek: http://wiki.gildwars.pl/images/9/9e/Czerwp.jpg), a następnie kod: GML instance_create(view_xview[0],view_yview[0],czerw) //czerw to obiekt ze sprite'em czerwia instance_create(view_xview[0]+view_wview[0]-32,view_yview[0],czerw) instance_create(view_xview[0]+view_wview[0]-32,view_yview[0]+view_hview[0]-32,czerw) instance_create(view_xview[0],view_yview[0]+view_hview[0]-32,czerw) i tak ktoś poda rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 rysuj sobie duże czerwone, takie, jak będziesz chciał, z alphą, na wierzchu wszystkiego. ..:: OFFTOP ::.. @dyzmek: nie musisz zakładac dziesięciu tematów. @muuuuczek: r*z*i*r*a*a*z mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 dobrze , założyłem drógi bo tam nikt nie odpisywał mniejsza oto a mógł by ktoś dla mnie stworzyć przykład był bym wdzięczny wynagradzam Kreditsem :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 zrobiłem wszystko ładnie działa tlyko jest jeden problem jak mi narysuje ten cały sprite i ja sie przemieszczam w roomie to on zostaje w miejscu bawiłem się z vievami ale jak dam tamtemu viev to za graczem sie nie przesuwa ekran znowusz proszę o jakiś kod na to by ten cały sprit obrywania sie przesuwał za graczem kredits będzie jak naj bardziej :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 w draw gdzie go rysujesz w miejsce x i y wpisz view_xview i view_yview, wtedy pozycja zawsze bedzie w okienku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 nie rozumiem powiem tlyko tyle ze uzylem tego kodu podanego wczesniej instance_create(view_xview[0],view_yview[0],czerw) //czerw to obiekt ze sprite'em czerwia instance_create(view_xview[0]+view_wview[0]-32,view_yview[0],czerw) instance_create(view_xview[0]+view_wview[0]-32,view_yview[0]+view_hview[0]-32,czerw) instance_create(view_xview[0],view_yview[0]+view_hview[0]-32,czerw) ladnie wszystko ale nie idzie za ekranem :-(((((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 W obiekcie "czerw" daj w Stepie: GML x = xstart+(xstart-view_xview) y = ystart+(ystart-view_yview) Jeżeli idzie w złą stronę, zamień plus na minus. dyzmek, jesteś cudowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 dziala mamy kolejnego pana do creditsa :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 W końcu - jesteśmy tu, żeby pomagać! Wczoraj grałem w sesję RPG, ale nawet akcja mojego mrocznego elfa w potyczce w tawernie z trollem i minotaurem nie przebije dyzmka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 kolejny problem otóz jest tak dostane od wroga to tworzy ten obiekt i jak na przyklad dostane jeszcze z 4 lub 5 razy w przypadku gdy wiecej wrogow do mnie strzela to za kazdym razem gdy obrywam tworzy nowy obj_czerw zamiast odswierzac stary gra sie tnie z kazdym jednym obj_czerw ktory sie tworzy co zorbic by byl jeden za kazdym razem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 EVENT jak dostaniesz if instance_exists(czarwony_enkran){ with(czerwony_ekran){ instance_destroy() } } instance_create(x,y,czerwony_ekran) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 dzieki dziala :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi