PsichiX Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Tytuł: INBALL Gatunek: Soccer (multiplayer) Opis: Sieciowa gra w pilke nozna, w przyszlosci z elementami demolki na boisku. Obecnie dostepny jest tryb prosty, czyli rozgrywka bez ograniczen liczby graczy w druzynie. Chwilowe gui nie pasuje, wiem, ale to sie zmodyfikuje w kolejnej wersji. Do Anty'ego: gra wyjdzie, wiec odpusc sobie swoj sztandarowy tekst :) Prosze o testy i propozycje, co mogloby urozmaicic gre. Jak grać: 1. logujemy (Login) się lub rejestrujemy (Register) nowe konto. 2. hostujemy (Host) nowy mecz, lub dołączamy (Join) do już istniejącego. 3. zanim host rozpocznie mecz (Play), gracze chcący grać, powinni wybrać do jakiej drużyny chcą należeć (Go to team 1, Go to team 2). 4. host ustawia parametry meczu i rozpoczyna rozgrywkę (Play). 5. w każdej chwili host może zakończyć mecz (Stop match). 6. w każdej chwili można opuścić mecz (End match). Download: http://psichix.com/inball/GameFiles/InballGame.zip Rozmiar pliku: 4 MB Autorzy: Programowanie: PsichiX Fabuła: <brak> Grafika: Inkeo, Exigo Muzyka: <brak> Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 nie mam za bardzo jak testować bo nie ma ciągle serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 24 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Do Anty'ego: gra wyjdzie, wiec odpusc sobie swoj sztandarowy tekst :) Drogi pSicHiXIE: Jakbym tak uważał to bym napisał o tym w twojej mega zapowiedzi, nie próbuj być fajnym na siłę ;) Dziwne by było, żebyś porzucił gierkę na zlecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 tak ze screenow ocenie ze moze byc fajna gra, raczej dla fify fifki na oku nie nabije ale zawsze cos ;) pobiore i przetestuje pozniej, bo teraz moje lacze jest zajete przez cos innego. przy okazji powiem czy gra idzie pod wine na linuxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 kiedy będą servery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 UPDATE! Zmienilem interface na bardziej czytelny. obczajcie: http://psichix.com/inball/GameFiles/InballGame.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Jak będzie jakiś serv i pogramy to ocenie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Spox poprawiłem zanim to napisałeś :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ocena: 1/5 minusy: - sterowanie najgorsze jakie w życiu widziałem ... - ledwo mi się jakoś udało ta grę odpalić, a jak chciałem zamknąć, dałem Esc i się zaciela i w ogolę nie mogłem nic zrobić ... plusy: - multiplayer ps: da się ocenić na 0 !? Edit; zamknąłem grę w procesach a nadal jest otwarta, jak klikam w menu żeby ja zamknąć, to się nie zamyka, nadal jest na pasku i ciągle działa, próbowałem ja wyłączać w procesach z 5 razy, ocena spada poniżej 0, bo gra jest upierdliwa jak wirus !!! edit: po kilku minutach walki, udało mi się tę grę wyłączyć, i chyba nie mam zamiaru jej znowu uruchamiać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 @up - chyba tylko ty tak masz, bo ja np. moge włączyć i wyłączyć w każdej chwili. Sterowanie najgorsze jakie widziałeś? A jakie twoim zdaniem do tego typu gry jest dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 4 Lipca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dodaj pod tabem przeskakiwanie do następnego okienka do wpisywania, tak jak jest na stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Znalazłem buga, jak wchodzisz w narożnik z piłką, to piłka wchodzi pod ramie gracza, a gracz może sobie z nią chodzić, czasami jest tak że piłka po jakimś czasie wyprzedza gracza i znowu jest normalnie, to jest raczej częściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 ulatwieniem jest to wlasnie, iz pilka na bliskiej odleglosci jest prowadzona z graczem, dodatkowo, jesli o tym ne wspominalem, to LPM to strzal, a PPM to utrzymywanie pilki przy sobie. Dodam do samouczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dobrze wiedzieć, teraz to jest gra ;) .Myślałem że tylko prowadzi się narazie piłke, a tu prosze :) EDIT:Można dodać jakieś przyśpieszenie, niewiem może przy shifcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Kiedy będzie jakiś server? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A nie można założyć? Ja testowałem pewną wersję gry przed jej 1 opublikowaniem i można było samemu założyć serv'a -,- Ściągam tą wersję i spróbuję założyć. YXE, proszę, zmieniaj nazwy spakowanych folderów, bo jak chcę wypakować, to nie chcę zamieniać wersji, tylko dodać. To samo było ze Schrooms! ;( E: odpaliłem i założyłem serwa. Nazwa - GMClan, hasło - nie ma, brak. Sterowanie makabryczne :< Weź zmień chociaż na to "w stylu GTA II" z FaQ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 sterowanie faktycznie zmienie na to a'la GTA, bo juz ktorys raz to slysze, a i mnie ono irytuje powoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Bedziom co ci po servie jak nikt inny nie zagra? Jak chcesz wbić na jakiś server, to on musi być na liście, a servery na liście to tylko te, które są postawione na zewnętrznym ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dobra, to niech się taki serw na którym każdy będzie mógł zagrać pojawi ^_^ A no i YXE - czemu muszę się wylogowywać przed wyjściem z aplikacji? Po co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 O ile się nie myle, jeżeli się nie wylogujesz, to tak jakbyś był ciągle zalogowany, nawet po wyłączeniu aplikacji byłbyś przykładowo na serverze(tzn. twoja postać). Mogę się mylić. EDIT:Nawet na LAN nie wyszukuje servera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 nie. Byłbym w lobby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Z tego co ja mówie, a raczej o co mi chodziło to byłbyś w lobby jeżeli wyłączyłeś aplikacje, będąc w lobby. Jeżeli zaś byłbyś na serverze i wyłączył gre bez wylogowania się, skutek ten sam tyle że byłbyś na servie. (edytowany post) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A port? Ten sam 12345? Edit: e nie chyba inny bo nie mogę joinąć do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 ten sam, 12345. a wywala CI moze, ze jestes za NATem? pokazuje wtedy Twoje publiczne i lokalne IP. jak sie roznia, to jestes, ale nie powinienes miec problemu z logowaniem. generalnei to przyszla wersje przepisuje na UDP, czym zalatwie problem UDP hole punching, tym samym bedzie mogl grac kazdy z kazdym, niezaleznie, czy ma publiczne, czy prywatne IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dobra problem był u mnie. Nie zauważyłem że ruter przydzielił mojemu kompowi nowe ip. Przekierowywałem na .101 a teraz mam .100. Także można do mnie wbijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Huder graj, wbiłem na serva^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 DC miałeś? Edit: o teraz to i mnie wywaliło. EDIT2: Psichx znowu to samo co kiedyś, crashe są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Po 1 miałem komunikat o błędach, z niewysyłaj i wyślij, wiesz o co biega. Po 2 @up - właśnie miałem mówić, a oto screen: Pytaniem jest, to od mojego kompa czy coś, czy gra ma błąd. @up - Huder, miałem DC, ale to mam rozdzielone łącze i była to wina mojego brata ponieważ miał yt włączone, a potem miałem od 15-30 pinga ;] tylko ten błąd wywaliło co dałem ze screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Pytanie brzmi - jak tu zagrać w multi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi