Nightmaer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam. Ściągnołem sobie edytor leveli, który wykorzystuje plik ini do zapisywania map. A pytanko mam takie: jak zrobić listę map które zrobiłem, tnz. coś takiego jak w heroes. Heroes chyba każdy zna :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Wstawiaj mapy do jednego folderu, następnie używaj: GML file_find_first(...); file_find_next(...); file_find_close(...); Po więcej odsyłam do dokumentacji GMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Co masz na myśli pisząc żebym wstawiał je w jeden folder?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Pliki ini. zapisuj do jednego folderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 No tak, ale mam jeden plik ini w którym zapisywane są mapy... :\ EDTI: tu jest ten edytor: https://gmclan.org/index.php?pliki=4&s1...=DESC&s4=id Edytor Inny plik sie nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Poczytaj o wczytywaniu plików INI (GMowe 'ini_*') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunflower Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jeśli zapisujesz wszystko do jednego pliku INI, to może zrób tam grupę np. "---WSZYSTKO---" (albo cokolwiek innego, co nie nazywa się jak plansza). Do tej grupy będziesz zapisywać każdą nowo utworzoną planszę (pod kolejnymi numerkami), a potem wystarczy wrzucić taki kod: GML for (i=0; ini_key_exists("---WSZYSTKO---",string(i)); i+=1) { //dodaj planszę do listy } Problemy mogłyby się pojawić, gdyby użytkownik był wredną małpą i usuwał dane z plików, ale jak ma się takiego użytkownika, to jakich zabezpieczeń przed idiotami by nie stosowano, i tak coś zepsuje. Mam nadzieję, że to pomogło. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ok. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 @Sunflower: Jaki sens jest psuć sobie grę? Jak ściągasz grę to przecież chcesz grać, a nie psuć. A w ogóle są jeszcze szyfry, można zmienić rozszerzenie, bądź nagłówek pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 @UP: Jak komuś zależy (albo nudzi) to zacznie się bawić w plikach ini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi