Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam! Potrzebuję jakiegoś kodu, który, jak w tytule, powoli sciemniałby obraz. Nie ma to być nagła ciemność, tylko obraz ma stawać się ciemniejszy z czasem (zanikając). Tylko, że obraz nie powinien być potem cały czarny, gdyż robię grę z dniem i nocą. Z góry dzięki. PS. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale gra jest 3D :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Rysuj sprita z ustawianą przezroczystością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jeśli masz wersję 8.1: d3d_light_define_ambient(kolor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jeśli masz wersję 8.1: d3d_light_define_ambient(kolor) Mam wersję 8.1, jednak nie jestem dosyć doświadczony w te klocki, więc mógłbyś mi to wszystko dość szczegółowo wyjaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Robisz grę 3D, więc najprościej byłoby sprawdzić samemu, jak to działa, nie sądzisz? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Robisz grę 3D, więc najprościej byłoby sprawdzić samemu, jak to działa, nie sądzisz? ;P Może i tak, ale nie chce mi się nic robić :P. Będę robił grę pozlepianą z różnych postów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ciebie się nie chce nic robić, a nam niby ma się chcieć? A potem kto się pod tym podpisze... Ambient to jakby światło słoneczne, wszechobecne. O ile nie masz innych świateł, wystarczy przyciemnić tylko główne światło, by wszystko stało się czarne. Czyli zmniejszasz intensywność ambientu aż do 0. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi