IamTheLaw Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 witam wszystkich, jesteśmy dzisiaj na gmclanie będziemy pakować dzisiaj wiedzę moje pytanie brzmi: jak zrobić automatyczne numerowanie GML if global.eq+string(licznik)=' ' {global.eq+string(licznik) ='lom' exit} else {licznik+=1} takie cuś mam ale gucio mi to numeruje i mam takie śmieszne errory, proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 nie można nadac wartości sumie: global.eq+string(licznik) ='lom' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ___________________________________________ COMPILATION ERROR in Script: spr_eq_wolne Error in code at line 4: if global.eq+string(licznik)=' ' {global.eq+string(licznik) ='lom' exit} else {licznik+=1} ^ at position 45: Assignment operator expected. taki mam error pomimo ze zdefiniowalem zmienna global.eq wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 GML if global.eq+string(licznik)=' ' {string(global.eq)+string(licznik) ='lom' exit} else {licznik+=1} ? Edit: Jednak mentos pozamiatał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 zrob tablice if global.eq[licznik]=' ' {global.eq[licznik] ='lom' exit} else {licznik+=1} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ale co ty chcesz zrobić? Bo nazwa tematu nic mi nie mówi. Co więcej: GML if global.eq+string(licznik)=' ' Jeśli stosujesz funkcję string() to licznik najwyraźniej jest liczbą. Tak więc suma z całą pewnością NIGDY nie będzie pusta, a tym bardziej nie będzie spacją, bo co najmniej ta liczba w wynikowym stringu się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 @up: on chcial zrobic tworzenie nazwy zmiennej poprzez dodawanie do siebie jej czlonow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 GML variable_global_set(name, value); global.a + 'b'; nie utworzy global.ab, tylko zwróci konkatenację tych dwóch łańcuchów. Nie można do niej nic przyrównać. + oznacza dodawanie lub konkatenację zawartości zmiennych, ale nie ich nazw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi