Makary155 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam za zadanie utworzyć takie coś: 1. Użytkownik klika na link 2. Wyświetla się strona na osobnym oknie. 3. Użytkownik zamyka okno 4. Na koncie użytkownika ajaxem zwiększa się ilość punktów o jeden. Proszę o pomoc, zupełnie nie wiem jak za to się zabrać( tzn wiem jak otworzyć link w osobnym oknie <a href="" target="_blank" ale nie wiem jak wywołać instrukcję gdy to okno się zamknie) Używam jquery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 $(window).unload(function() { alert('Narka'); }); Później mogę Ci napisać resztę, ale teraz muszę lecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Żeby rozwiązanie Arkariusa miało sens byś musiał skorzystać z systemu "push notifications", co zbyt tanie w zasobach nie jest : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nie doczytałem, że nie wszystkie przeglądarki (np. opera) wspierają onload, unload ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Cofam słowa powyżej... Wystarczy zrobić: $(function(){ //TWÓJ REQUEST AJAX }); dla strony otwartej w okienku... Po co robić to na unload, skoro jest pewne, że użytkownik kiedyś ją zamknie. Chyba, że chodzi rzeczywiście o ten moment zamknięcia, to tak jak mówiłem, system notyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A co jeśli strona w okienku nie należy do mojego serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 To masz pecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Hmm... Dać w linku onclick: window.open('www.gmclan.org') Czy z tego można jakoś wyciągnąć event onclose lub onunload? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nie, nie możesz. To masz pecha. Dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi