Dawka83 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Cześć! Mam problem z zasięgiem wifi. W moim pokoju jest zasięg. Jednak gdy przejdę za drzwi (znajdują się na sprytnej metalowej szynie i wsuwają się do ściany) to mam 1 kreskę. Od routera który znajduje się na parapecie okna do drzwi jest jakieś 3.5m. Moje pytanie to czy może to być wina routeru lub mojego układu pokoju? Ps: Mój router to: Pentagram Cerberus P6352 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Na odbiór wpływa wiele czynników, od pogody do grubości ścian Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Router jest na przeciwko praktycznie zawsze otwartych drzwi. Więc tu grubość ścian raczej na to nie wpływa ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 U nas w szkole jest internet (za fri, ale to nieważne) i mamy taką "rekreację" i tam "raz łapie neta, raz nie", odsuniesz się metr dalej i neta nie masz, wszystko ma wpływ Fervi Hmm ... Nie da się tego routera bliżej ciebie przysunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 No to już nie wiem. Wifi mi działa tylko w tedy kiedy stoję przy routerze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Antenna: 2dBi Słaba jakaś, ale powinna wystarczyć, bez kitu Ed: bierz też pod uwagę wszelkie zakłocacze w pobliżu, anena od tv, tv, radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Więc żadnego wymienionego przedmiotu przez ciebie nie ma w moim pokoju. Dopiero 2 pokoje dalej jest tv i antena od cyfry+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 moze w twoim odbiorniku(karta sieciowa laptopa itp.) jest cos nie tak, ja na telefonie mam 2Xmniejszy zasieg niz w laptopie z zewnetrzna antena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No to ja własnie mam taki sam w telefonie i w laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A złożyłeś kota w ofierze? :) Hmm ... Może jakieś inne zakłócenia masz? Albo przenieś komputer, będzie prościej Czy ta metalowa szyna może zakłócać połączenie?! Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 nie ponieważ gdy miałem router w innym pokoju to też tylko w nim był zasięg. Musze ustawiać routera w lini prostej do komputera bo inaczej qupa :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A kotek w ofierze? :) Yhm, może łatwiej byłoby kabel przeciągnąć? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ta tyle że nie będę miał kabla w każdym pokoju w 1 piętrowym domu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak miałem DLinka, to łapał sygnał 4 mieszkania dalej (jakieś 35 metrów) przez żelbetonowe ściany (ilość prętów tak duża, że przez komórkę da się rozmawiać tylko przy oknach). Potem kupiłem Asusa i zasięg w drugim pokoju był już niski, kończył się po 15 metrach. Należy też pamiętać, że Laptop na baterii czasem nie używa pełnej mocy do odbierania danych z routera i wtedy też pokazuje zaniżoną wartośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Musze ustawiać routera w lini prostej do komputera bo inaczej qupa antena kierunkowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Em nie wiem... Mam taką jaka była przy routerze. Standardowa czarna mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi