Mentoss Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Był na GMClanie przykład pobierania danych ze strony internetowej, i było tam pokazane, jak odczyta dane z plików tekstowych (w przykładzie zrobiono czytnik GMClanowych newsów). Teraz bardzo by mi się przydał, ale od godziny (tak gdzieś od 6:10) próbuję do tego dojśc, albo znaleśc to na GMClanie i nic. Nie moge ani zczytac danych, ani znaleźc przykładu. Mógłby ktoś podrzucic mi ten przykład, bądź rozwiązanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Był na GMClanie przykład pobierania danych ze strony internetowej, i było tam pokazane, jak odczyta dane z plików tekstowych (w przykładzie zrobiono czytnik GMClanowych newsów). Teraz bardzo by mi się przydał, ale od godziny (tak gdzieś od 6:10) próbuję do tego dojśc, albo znaleśc to na GMClanie i nic. Nie moge ani zczytac danych, ani znaleźc przykładu. Mógłby ktoś podrzucic mi ten przykład, bądź rozwiązanie ? faktycznie godzina... <_< Nie lepiej zrobić wyświetlanie strony www? Zrobiłbyś to nawet na jakimś cmsie, przy okazji byłoby to łatwiej edytować, chcesz to dam ci libke z przeglądarką www, korzystającą z IE, nie będziesz musiał kodem się bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ja chce tylko przeczytac IP serwera zapisane w pliku txt na moim upku. A potem już z tym serwerem przez 39dll łączyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Nie jestem w stanie w pracy tego otworzyć, ale to nie to? https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=144 Wciskasz 3 i pobierasz. Ewentualnie: https://gmclan.org/index.php?plik=66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 https://gmclan.org/index.php?czytajart=56 powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Był na GMClanie przykład pobierania danych ze strony internetowej, ether.dll? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 przeglądam to i nic... inaczej. Jeżeli próbuję przeczyta zmienną z pliku txt, to używam file_text_open_read( fname ); ? Co mam więc wpisa w fname, żeby otworzy wspomniany wcześniej plik TXT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 GML nie obsługuje protokołu HTTP, więc musisz użyć socketów by połączyć się z serwerem, pobrać plik, zapisać go u siebie i wtedy otwierać za pomocą funkcji które manipulują plikami na komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi