Elevator Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 mam taki problem, spawnuje sobie obj_pudlo lewym przyciskiem myszy na pozycji kursora i nie moge zespawnowac go na istniejacym juz obj_pudlo draw w obj_pudlo: GML d3d_draw_block(x,y,z,x+32,y+32,z2,tekstura,1,1); z definiuje podloge pudla, z2 definiuje sufit pudla problem taki ze nie mam pojecia co wpisac zeby gdy obj_pudlo sie stworzylo na istniejacym obj_pudle, zeby jego "z" oraz "z2" byly o 32 wieksze ps probowalem dodawac do z2 (po 30) za pomoca lewego przycisku myszy, zamiast tworzyc nowe pudla, ale to rozwiazanie mi w ogl nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Spróbuj tak(nie pamiętam dokładnie nazw funkcji) GML d3d_draw_block(0,0,0,32,32,32,tekstura,1,1); d3d_transform_set_identity() d3d_transform_set_translation(x,y,z) d3d_transform_set_identity() pamiętam że procedura była taka, że rysowało się blok na pozycji 0,0,0 a potem ustawiało się translation na pozycji na jakiej miał być blok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 d3d_draw_block(0,0,0,32,32,32,tekstura,1,1); d3d_transform_set_identity() d3d_transform_set_translation(x,y,z) d3d_transform_set_identity() pogrubione jest niepotrzebne i nieoptymalne, bo niżej użyłeś transform_set* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi