Hobik Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Wiem zę są dwa przykłądy jeden to GTA-Example GM5 który mi działa ale on niejest do końca GTA można wsiać i wysiąść z auta ale niemożźna wziaść innego. Jest podobno odbty przykłąd ale wiele razy prubowałem go odpalic i nic a nazywa on isę poprostu GTA (właściwie to na gre to wygląda) Błądy wygląda następująco: kilkam run wszytko się łąduje i włącza się menu włączam New Game ei wyskakuje błąd : Error action number 1 of draw event for object controler: Error in expression wieew: lef [0] + 16 position 1: unknow variable view left Mam do wyboru abort i ignore klikając abort gra siew yłacza gdy klikne ignore na hwile błąd znika i znów się pojawia. Zależy mi aby odpalić ten przykład bo wygląda na ciekawy. Z góry dizki za pomoc moze ktoś go naprawi i ponownie wrzuci na server moze ktoś powie jak go naprawić. Prubowałem go odpalić na zarejestrowane wersji GM6,1 Link do przykładu: http://rapidshare.de/files/26378173/GTA.gmd.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Hmm, pomyślmy. Co się zmieniło w 6.1? Hmmm... w 5.x jest view_left, a w 6.1 view_xview, mroow? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 to gdzie ja mam to zmienić i jak ? bo napisałes tego posta jakbyś chciał mi pomuc ale niemugł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Tymon jest już w kolejnym stopniu wtajemniczenia, więc jego odpowiedzi są dla niektórych niezrozumiałe... :] Chodzi zapewne o to, iż w twoim przypadku wskazane byłoby użycie programu Game Maker w wersji 5.x :death: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Lub o to, że zamiast view_left musisz użyc view_xview :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Uhh, za chwile cie poprosi, zebys mu zamienil wszystkie view_left na view_xview <_< Niech najpierw sprawdzi dzialanie programu we wlasciwej wersji, a pozniej niech sie bierze za converta, bo to moze nie byc jedyny wyjatek niekompatybilnosci z GM6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 szuukałem w kodach tego wierszyka ale znaleśc niemogę? czy to tak dużo mozolnej roboty? bo jak nie to moze ktoś bardziej wtajemniczony by poświęcił 5min i mi pomugł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 @Zakol lol! xD @Hobik, sprawdź czy działa na GM5.3a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Przecież pisze Error action number 1 of draw event for object controller: Error in expression wieew: lef [0] + 16 position 1: unknow variable view left Akcja DRAW w obiekcie CONTROLLER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Jest udało się wielkie dziki za POMOC THX dla wszystkich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi