apollo11 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam! Jak stworzyć w Ultimate3D animację przy pomocy kości? Na przykład: mam prosty modelem połączony ze szkieletem i chcę w GM stworzyć, aby jedna kość na przestrzeni 100 klatek obróciła się o 90 stopni. Czy do tego trzeba ręcznie w STEP ustalać obrót za pomocą SetBoneRotation, czy można na początku ustalić rotację wejściową i wyjściową, a komputer sam wyliczy rotację dla reszty klatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 A w dokumentacji Ultimate3D tego na pewno nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Opis poszczególnych funkcji jest, ale jak je poskładać, żeby działało już nie. Próbuje na różne sposoby, ale obiekt cały czas jest "martwy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 A w dokumentacji Ultimate3D tego na pewno nie ma ? U3D ma koszmarną dokumentację. Opisuje część podstawowych funkcji, a pomija takie z których wewnętrznie one korzystają, a przy których użyciu można zrobić znacznie więcej i lepiej. Jedynie tutoriale są pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Niestety jeszcze nie znalazłem tutoriala, który objaśniałby ten problem - ze zwykłą animacją są, ale nie ze szkieletem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi