Owex Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam. Jak zrobić, by obiekt "a" wyświetlał napis "xyz" w miejscu każdego obiektu "b" który jest na planszy? Najprościej byłoby w obj. "b" dać draw_text(self.x,self.y,"xyz") ale ja tak nie chcę. Kiedy daję w obj. "a" draw_text(b.x,b.y,"xyz") to wyświetla napis "xyz" ale tylko w miejscu jednego obj. "b" a na reszcie napisu nie ma. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 w objA GML with all { if object_index=objB { draw_text(...) } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Raczej with(objB)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owex Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Nadal nie działa tak jak powinno. Tekst pojawia się tylko na jednym obj. "b", a na drugim jest dopiero wtedy, gdy pierwszy się zniszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 A jak wpisałeś kod? Nadal zostawiłeś b.x? Wtedy się nie dziw ;) with(objB) draw_text(x,y,"xyz"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owex Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 A co zrobić by tekst był "nad" obiektem? tj. kiedy to wpisałem to działa, ale tekst jest "pod" obj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Hm, nie chce mi się teraz sprawdzać, ale zrób może jakiś bardzo ujemny depth dla obiektu A ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 i jakiś kontrastujący kolor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owex Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Depth zadziałał, a kolor już był kontrastujący ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi