Makary155 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Znowu coś się popsuło w tym linuksie ;/ Przez apt-get próbowałem pobrać grę eternal lands, dosyć sporo waży. Ale jakoś dziwnie to szło, tzn przerywało co ileś megabajtów, po 15 próbie wznowienia przerwało całkiem. Pomyslałem sobie trudno, najwyżej nie zagram. Ale od tej pory nie mogę nic zainstalować przez apt-get bo wyskakuje E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. Gdy wpiszę to co jest napisane na ekranie to próbuje znowu pobrać pakiet z grą i sytuacja powtarza się (15 wznowień i bum). Jak usunąć ten uszkodzony pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Znowu coś się popsuło w tym linuksie ;/ To zazwyczaj ludzki błąd ;) Dzieje się wtedy, kiedy podczas instalacji programów - przerwie się apt-get'a (już po pobraniu) spróbuj sudo apt-get purge eternallands Jak nie działa, to spróbuj przez Synaptica (w ostateczności, zwykle działa) przez konsolowego aptitude. Spróbuj też apt-get -f install (ale pewnie przeinstaluje) Z jakiego Repozytorium to masz? Standardowego? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Repozytorium było dodane przez skrypt shella, pobranego z ubuntu wiki, ściśle przestrzegałem instrukcji instalacji. Wszystkie metody które podałeś nie działają, 'dpkg was interrupted'. przerwie się apt-get'a (już po pobraniu) Tylko że mi samo przerwało podczas pobierania, nic nie dotykałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Musisz mi podać to repozytorium, najlepiej usuń grę i zrób sudo apt-get clean 1) Jeśli się nie mylę - tą grę masz w normalnym repozytorium Ubuntu 2) Jeśli jej nie ma - http://www.playdeb.net/updates/ubuntu/10.10/ Fervi PS http://www.playdeb.net/software/Eternal%20Lands Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Dobra, już nie trzeba, wziąłem kompa do dziewczyny i tam na jej lepszym necie podokańczałem instalki, wprawdzie przerywało jak u mnie tylko że 10 razy ale udało się. Mogę teraz normalnie zainstalować Quantę plus :) Swoją drogą głupie że gdy przerwie się jedną instalację to nie można zacząć innej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Myślę, że nie zawsze ;) Akurat tym razem tak Ci się trafiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Dlatego apt jest do dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ogólnie wiele rzeczy w tej dystrybucji jest do dupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 @Makary Zawsze możesz zainstalować Windowsa i używać tamtejszego "apt'a" @Kofel Według mnie apt jest najlepszy, chociaż dużo "menadżerów pakietów" nie widziałem Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Mam Windowsa na drugiej partycji i jakoś do tej pory żaden menedżer pakietów nie był mi do szczęścia potrzebny. Gdyby nie to, że mój i tak lipny internet nie chce chodzić na windzie to w ogóle by tych tematów nie było. I nie zaczynaj flamewara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi