hudy0070 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Jak, w miarę dokładny sposób, znaleźć wartość kąta dla którego sin wynosi powiedzmy 0.5 lub inną znaną nam wartość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 arcsin(x) z tego co pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Z tego co mi tu wychodzi to arcsin jest tylko kolejną funkcją. Arcsin(0.5)=0,52 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A to źle, że jest funkcją? Czym innym miałby być? O.o Funkcją od dziedzinie (-1;1) - wartości sinusa Poza tym się zgadza. 0.5 to sinus kąta 30 stopni czyli właśnie około 0,52 radianów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 degtorad(); radtodeg(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Dobra mam, radtodeg(arcsin(X)) jest rozwiązaniem mojego problemu, ale przysiągłbym, że jeszcze przed chwilą wychodziło co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi