iczigo Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Tytuł: Loser Gatunek: Program Opis: Znalazłem program zrobiony prze zemnie jakieś pół roku temu. Służy do rzucania kostkami (wirtualnymi). Można ustalać ilość kostek i liczbę która ma się dodawać do wyniku rzutu. Aby rzucić daną kostką należy ją włączyć klikając na szary kwadrat na górze okna z wybraną ilością oczek (np. K4, K6, ..., K100). Program robiony na prośbę przyjaciela, gracza RPG (RPG nie na kompie). Download:https://gmclan.org/up6286_3_Loser.html Rozmiar pliku:980 kb Autorzy: Programowanie:Iczigo Fabuła:-- Grafika:Iczigo Muzyka:-- Screeny: https://gmclan.org/uploader/6286/screen1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nic trudnego to nie jest do napisania losujesz liczbę z iloczynu 6 i liczby kostek a do tego dodajesz 1 właściwie jedna linijka kodu jakbyś dodał grafikę turlających się kostek z porządną animacją to by było przynajmniej za co grafikę ocenić a tak to właściwie nie ma co mógłbyś równie dobrze wrzucić plik gmk do przykładów może jakiemuś newbie przydało by się do planszówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Tylko, że ten program to więcej możliwości niż kostka z 6 oczkami można na nim grać np. we wszystkie możliwe systemy RPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 GML k=get_integer("ilość oczek?",6,6); show_message(irandom_range(1,k)); Btw, fajna nazwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Podaj ilość wpułczynnika Coś u ciebie słabo z ortografią... Poza tym, nic ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szukałem na internecie nie ma lepszego programu losującego niż ten, zresztą pamiętajcie, że nie każdy potrafi programować, a ten program jest dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szukałem na internecie nie ma lepszego programu losującego niż ten, zresztą pamiętajcie, że nie każdy potrafi programować, a ten program jest dla wszystkich. Ja tam osobiście wolę www.random.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A ja wolę swoje kostki, nie-wirtualne ;) Wszędzie można zabrać... A, i był chyba taki programik kiedy (może nawet na GMC?), kości czy jakoś tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi