LolikZabijaka Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Cześć, dostałem kiedyś od Marka.S przykład otwierania i zamykania drzwi TOP DOWN i nie mogę jednej rzeczy rozkminić: CREATE drzwi: GML rot_start = 360 rot_max = 90 rot = rot_start open = false STEP drzwi GML if ( open == true ) { if ( rot > rot_start - rot_max ) rot -= 3; else rot = rot_start - rot_max; } else { if ( rot < rot_start ) rot += 3; else rot = rot_start; } image_angle = rot STEP gracza: GML nearest_door = instance_nearest( x , y , parent_drzwi ); if ( keyboard_check_pressed( vk_enter )) { if ( distance_to_object( nearest_door ) < 15 ) { with( nearest_door ) { if ( rot == rot_start ) open = true if ( rot == rot_start - rot_max ) open = false } } } Co zrobić żeby drzwi otwierały się w przeciwnym kierunku? Od godziny to rozkminiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 A próbowałeś odwrócić origin? Jak miałeś go z lewej strony drzwi to zrób z prawej. Powinno się otwierać na odwrót. Tylko nie wiem czy pozycja nie będzie przesunięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 dobra, już se z tym poradziłem sam, dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi