Mustang01 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Mam problem bo niewiem jak zrobić dokładne strzelanie ze środka ekranu na zrobiony celownik taka kropeczka na srodku ekranu i teraz jak zrobic że jak nacisnie sie na lewy przycisk myszki a przeciwnik będzie na celowniku czyli na kropce to przeciwnik zginie . Mam zrobione ta ze kamerą steruje sie myszką. prosze o szybką pomoc !!! Wszystkim Wielkie Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Najlepiej jak sprite'y celownika i kuli będą miały ustawione origin dokładnie na środku. Wtedy wystarczy już tylko skorzystać z wbudowanych funkcji do obierania kierunki, np. point_direction i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Mam problem bo niewiem jak zrobić dokładne strzelanie ze środka ekranu na zrobiony celownik taka kropeczka na srodku ekranu i teraz jak zrobic że jak nacisnie sie na lewy przycisk myszki a przeciwnik będzie na celowniku czyli na kropce to przeciwnik zginie . Mam zrobione ta ze kamerą steruje sie myszką. Proszę! Pisz z przecinkami, kropkami itp. bo prawie nic nie zrozumiałem. w evencie mouse_left_press daj klocek destroy_self Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ale mu chodzi o 3d -.-' >tutaj< masz przyklad (autorstwa That Games Guy ) na wykrywanie kolizji 'przed celownikiem' odrazu polaczony ze strzelaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Jak ktos wie jeszcze jak to zrobic to nieh pisze !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Jak ktos wie jeszcze jak to zrobic to nieh pisze !!! byle nie na moje gg bo będe blokował :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi