Makary155 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Mam sobie tabelkę z miksturami, jest w nim sporo rekordów(około 120). Problem w tym że przy niektórych rekordach sypie się SELECT i UPDATE. W pliku wyświetlającym sklep z napojami poprawnie wyświetla nazwe i parametry(czyli select działa) ale próba kupna (zmniejsz ilość o jeden) wywala błąd. Natomiast przy robieniu mikstur nie mogę sprawdzić czy użytkownik ma już ją w ekwipunku. mysql_error() pokazuje raz pusty string, raz że mam błąd w składni przy ''. Co może być nie tak? $test=mysql_query('SELECT id FROM potions WHERE name=\''.$strName.'\' AND owner='.$playerid.' AND status=\'K\' AND power='.$intPower) or die(mysql_error()); ^Zapytanie które zwraca błąd tylko przy niektórych rekordach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Filtrujesz zmienne które trafiają do zapytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jasne że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Sprawdź czy przypadkiem do zapytania nie trafiają jakieś śmieci. Znaczy wypluj sobie zapytania do jakiegoś pliku i przeanalizuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 die($test . '<hr/>' . mysql_error()); I potem wklej do phpmyadmina - btw, wklej jaki dostajesz error, on powinien wskazać co jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Znalazła się przyczyna - z niewiadomych mi powodów zmienna $intPower nie miała wartości. Teraz już działa, dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi