rwojdak Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Potrzebuję informacji!!! ;) Jak to zrobić, że gdy jest się pod obiektem do 128 pikseli, nad obiektem do 32 pikseli lub obok objektu do 32 pikseli, to objekt zacznie spadać? Bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Poszukaj sobie w dokumentacji funkcji zawierającej w nazwie "Distance", czemu raz piszesz "obiekt", a raz "objekt"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwojdak Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wiesz... Ja jeszcze jestem trochę słaby z angielskiego i nie za bardzo rozumiem o co chodzi :frusty: A co do objektu, to przypadkowo wcisnąłem zły klawisz i nawet nie zwróciłem na to uwagi ;) To może ktoś mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pisze się przez i, to że po angielsku masz "object" nie ma żadnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwojdak Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Dobra dzięki. Bardzo przydatna informacja :hmmm: . A wiesz jaka byłaby przydatniejsza? Zgadza się! Odpowiedź na moje pytanie, więc może ktoś ją jednak zna!? :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Potrzebuję informacji!!! ;) Jak to zrobić, że gdy jest się pod obiektem do 128 pikseli, nad obiektem do 32 pikseli lub obok objektu do 32 pikseli, to objekt zacznie spadać? Bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki :) collision_rectangle parametry ustaw se sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 if distance_to_object(obiekt)<32 { //obiekt zaczyna spadac } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwojdak Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 IamTheLaw: Sorki, ale jestem trochę zielony i nie wiem jak ustawić parametry. Możesz jaśniej? TheMarcQ: Chodzi mi o to, że jak będę gdzieś przy obiekcie (z prawej, lewej, lub z góry) do 32 pikseli to będzie opadać, ale jak będę pod obiektem 128 pikseli to zacznie opadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 jak wejdziesz w dokumentację, albo w edytorze kodu, masz podaną listę parametrów - a ustawiasz je dokładnie tak jak potrzebujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi