Alternative Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 jak mam zrobić lengthdirami żeby rysowała z uwzględnieniem image_angle ciała jego bark jako osobny sprite, żeby był na miejscu barku zawsze a nie że jak obróce na image_angle=0 to jest dobrze a jak na inne to ten bark jeździ po takiej elipsie.. ? wiem że to musi być zawsze w lenghtdir_x i lengthdir_y takie same dane żeby chodziło po kole a nie po elipsie, ale jak mam w takim razie zrobić ten bark? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Masz takie coś w przykładzie samochodu zrobionym przez KT1117 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 to mi wskaż gdzie, bo nie dość że w o ogóle nie wiem w jakim elemencie to jest zastosowane bo jedyne co mi sie udaje zrobić to gaz zwiększyć w tym przykładzie, to w dodatku w pliku .gmk jest kilkadziesiąt obiektów a w obiekcie samochodu kilka eventów po kilka/kilkanaście jakiś klocków i tu sie nie da zczaić co to w ogóle jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 No nie przesadzaj 2 obiekty to nie kilkadziesiąt. W Draw samochodu jest kod pokazujący takie żółte kółka symbolizujące migacze. Tam są użyte lengdir'y. E: Sorry, nie dwa, ale reszta (poniżej tych 2 pierwszych)jest do zmiany sterowania. E2: Jak chcesz mogę Ci to zrobić bez użycia żadnego klocka, ale nie wiem czy wtedy łatwiej będzie zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 no i co to ma być? omg. ja nie chce żeby mi ktoś wytłumaczył jak użyć lengthdirów. to co tam masz to umiem. poczekam aż wejdzie ktoś bardziej zaawansowany i mi powie jak zrobić to co chce edit: albo narysuje edit2: kto mi zrobi ludzika który sie obraca w strone myszki a na jego ramieniu jest rysowana czerwona kropka tak jak jest to na rysunku z prawej to jest pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Może pomoże Ci ten temat:Tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 olśniło mnie ;3 musze zrobić tak jakby na tym barku był karabin, wtedy dir to będzie image_angle+90 powiedzmy i len to odległość od x i y do pozycji barku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 To powiedz jak zrobiłeś, żeby i całe forum olśniło. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmysu Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dodał do kąta, względem którego porusza obiekt, jakiśtam modyfikator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi