obi-wan Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Otóż od niedawna jestem członkiem świata Game Makera. Tworzę swoją pierwszą grę i mam pytanie do zaawansowanych userów GM. Czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić by po wciśnięciu LPM postać nie tylko podążyła we wskazane miejsce ale również odwróciła się w odpowiednią stronę świata? Bo narazie jest tak że gdy postać w sprite zwrócona jest w lewo, a ja kliknę gdzieś w prawy róg ekranu to idzie tyłem. Mam wykonane odpowiednie Sprit'y w różne strony świata nie wiem tylko jak je wprowadzić do gry i zintegrować z klikaniem myszy. :crying: Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 W stepie postaci. image_angle = point_direction(x, y, mouse_x, mouse_y); O ile dobrze rozumiem pytanie. PS.: Mam male pytanko i nie chodzi o to, ze chce sie pobawic w moda, ale to mnie baaaardzo intryguje, mysle, ze przy tym trojkat bermudzki sie chowa. Chodzi o pytania odnosnie gm w dziala Vall, czemu to robicie? Nie chce sie czytac opisow dzialow? EDIT: Nie musi ich uzywac. XD Moze robil je nie wiedzac, ze taka funckja istnieje i myslal, ze trzeba recznie? Chociaz jezeli nie ma sie zarejerstrowanego gm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Nicolas: ale on ma sprity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 FAQ! Albo którykolwiek przykład załączony do GMa. P.S. Argh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Poniewarz dopiero zaczynasz, najlepiej abyś użył klocka TRANFSORM THE SPRITE, a 'angle' musisz wpisać 'direction'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi-wan Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 wielkie dzięki i przepraszam jeżeli to nie ten dział ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi