candy Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Tytuł: Nana Puzzle 2 Gatunek: logiczna Opis: Znowu sterujemy dzielną Naną, aby uratować Cukierkową Krainę. Walczymy z Hizumi oraz z innymi ciemnymi typami. Największą zmianą w grze jest system bloczków. W poprzedniej części był nie zbyt dopracowany. Teraz mamy całkowitą swobodę w budowaniu, dzieleniu oraz niszczeniu bloczków. Download: Nowy link Rozmiar pliku: 1,3 MB Autorzy: Ja Programowanie: Ja Fabuła: Ja Grafika: Ja i Paint Muzyka: Net Screeny: Screen 1 Screen 2 Dopisze jeszcze, że spacją dokonujmy resetu poziomu, ESC wychodzimy, a F4 zmieniamy na full/window mode. Cała reszta w tutorialu. Tło jest oczywiście do wymiany, tylko na teraz jest takie. Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze oraz za raportowanie błędów. E: Teraz zauważyłem, że nie napisałem, że klawiszem 'A' przechodzimy do kolejnego tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Gra zbyt wolna, przyśpiesz bohaterkę. Widzę, że też lubisz grę Fire and Ice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Gra fajna, tyle, że samouczek mnie wnerwia, skułem się tam na tym ogniu i od nowa muszę tam dochodzić i znowu się kuje i znowu od nowa, powinno mnie cofnąć do ostatniej strzałki, a nie od nowa cały samouczek.. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wrzuciłem kolejną wersję (pierwszy post). Mamy tyle samo poziomów co wcześniej, lecz dodane są różne opcje (konfiguracja klawiatury, pada itp). Jak zwykle proszę o sugestie jak i raportowanie błędów. Chcę już mieć tą część zrobioną do końca i już do tego nie wracać. Sterowanie. W grze spotykamy się z takimi określeniami jak: strzałka góra, dół, lewo oraz prawo, klawisz A, B, Start i Select. Domyślnie klawisz A to 'A', B to 'S', Start to 'D', Select 'Q'. Na padzie wygląda to tak: klawisz A to przycisk 1, B to 2, Start to 3 a Select to '4'. Klawiszem Start włączamy pauzę. Klawisz Select służy do wejścia w opcje gry. I dzięki za powyższe uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Którym tu się w ogóle w menu startuje: U,A ,Y ,S,D? Żaden nie działa, poklikałem chwilę w klawiaturę i nic, więc wyłączyłem proces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zapomniałem dodać, że tylko trzy ostatnie opcje działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Teraz się zgadza, no już jest lepiej niż ostatnio, ale nadal mało, popraw tam mały błąd, bo o ile dobrze pamiętam po kliknięciu D, pojawia się napis "Pausa" zamiast Pauza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 A mógłbyś to "mało" rozwinąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Żeby nie było, że nic nie robię, to wrzucam kolejną wersję dema. Dostępnych jest 10 map (w tym, nazwijmy to "mapa boss"). Dodatkowo mamy możliwość obejrzenia powtórki z rozgrywki, dzięki opcji Replay. Jak na razie opcje "Art map" i "Edytor map" są niedostępne. Nie oznacza to, że jeszcze nie są zrobione. Po prostu muszę napisać jakąś instrukcję do edytora, która wszystko wytłumaczy co i jak. Wszystkie mapy stworzone w edytorze są zapisywane do folderu "edytormaps". Umożliwia to wysyłanie innym graczom zrobionej przez siebie mapy. Po przejściu 10 mapy (World 1-10), nie można dokonać zapisu powtórki, jak na razie. Trzeba troszkę zmodyfikować system powtórek. Teraz wrzucam screen, który pokazuje jak wygląda edytor map. Oto link: http://img143.imageshack.us/i/edytor.png/. Włączenie mapy World 2-1, spowoduje wyjście do menu (nie ma więcej poziomów). Teraz coś o sterowaniu (domyślnie) A- tworzenie/niszczenie bloczka czekolady, potwierdzenie opcji, zmiana wartości opcji (np z On na Off itp) S- popchnięcie bloczka, wycofanie się z opcji (jeżeli jest to możliwe) D- przeskakiwanie "filmików", "PRESS START", wejście do opcji w czasie gry Strzałka Góra- wskakiwanie na wyższy poziom, wybór opcji Strzałka Lewo i Prawo- bieg Strzałka Dół- wybór opcji Wszystkie klawisze można zmienić w opcji "Klawiszologia" Kilka screenów na zachętę: http://img534.imageshack.us/i/map1mx.png/ http://img651.imageshack.us/i/map2r.png/ I najważniejsze rar z demkiem: Demo Jak zwykle komentarze mile widziane. Sry, za double posta. Edit: Trzeba jeszcze ściągnąć jeden plik i wgrać go do folderu music: https://gmclan.org/up4155_8_m_music1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Zagrałem i przeszedłem całą, muszę przyznać ciekawa gierka ;) Keep it up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 gra trzyma dość fajny klimacik :) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi