Hunter Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam, mam następujący problem. Mam kilka obrazków. Po kliknieciu na obrazek wyskakuje div w którym mają być informacje na temat obrazka. Informacje te mam w bazie danych. Nie wiem jak przesyłać do tego diva informacje który obrazek został kliknięty a tym samym jakie informacje wyciągnąć z bazy. $_SESSION i $_GET nie wchodzą w gre bo strona nie może być przeładowana. AJAX raczej też nie wchodzi w gre ;/ Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafik01 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 <div id="wrapper"> <div class="about" id="about1"> <p>Lorem ipsum dolor sit amet 1</p> </div> <div class="about" id="about2"> <p>Lorem ipsum dolor sit amet 2</p> </div> <div class="about" id="about2"> <p>Lorem ipsum dolor sit amet 3</p> </div> </div> W CSS dla klasy "about" daj "display: none". A przy zdarzeniu kliknięcia pobieraj numer danego przycisku względem jego rodzica i następnie niech nadaje wszystkim divom o klasie "about" "display:none", a następnie wyłącznie dla jednego elementu "display: block". Te wszystkie divy generuj wcześniej pobierając z bazy danych. Dzięki czemu nie będziesz musiał używać AJAXa, a jedynie pokazywać/ukrywać pewne obiekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Wyświetlanie diva mam tylko nie wiem jak przesłać do danego diva jakiś numer identyfikacyjny na podstawie którego wyciągał bym w nim odpowiednie rekordy z bazy danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 <input type="hidden" value="jakiśnumerid"> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 tzn? jak mam tego uzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Tak jak formularz, z tym że pola typu hidden nie widać w przeglądarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 dalej nie rozumiem jak to może mi pomoc w przsłaniu identyfikatora z css/js do php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ukrywasz DIV z danymi i JavaScriptem go odsłaniasz potem (czyli display: none; usuwasz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 JS/CSS - przeglądarka. PHP - serwer. Czujesz różnicę? Automatycznie przesyłanie danych z przeglądarki do serwera - AJAX. Ręcznie - formularze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi