Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Żeby ulepszyć moje strony zacząłem się uczyć PHP... Tylko właściwie mam problem na samym początku... Czy może ktoś mi znaleźć serwer Apache i interpreter PHP? Na Win7. Bardzo bym prosił ,bo jak na razie znalazłem jakiś syf. Edit: Mam już PHP teraz prosiłbym bardzo tylko o Apache! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 XAMPP, czy tam XAMMP :P Jakoś tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 XAMPP ,a jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Robi ci server z kompa :P Instalujesz, włączasz usługe Apache i już :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ale właśnie za nic nie mogę znaleźć serwer Apache na Win7 na necie i prosił bym o lin z instalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html Nie wymienia Win7 na liście, ale sprawdź, może zadziała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Sprawdz Vetrigoserv http://vertrigo.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Bo aj za bardzo nie rozumiem o co chodzi z tymi wszystkimi XAMPP. Zakupiłem książkę PHP Gajdy ,tylko opisuje jak odpalić PHP dzięki Apache ,a ja za uja nie mogę znaleźć na Win 7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Bo aj za bardzo nie rozumiem o co chodzi z tymi wszystkimi XAMPP. Te "xampp" to połączone ze sobą zbiory podstawowych aplikacji umożliwiających postawienie serwera(czyt. odpalic php) na twoim komputerze. Dzięki nim jak wpiszesz w przeglądarce localhost to odtworzy ci się strona napisana w php znajdująca się gdzieś na dysku twojego komputera(w określonym folderze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo strada Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Daje ukryj okienko i uruchom serwer i Powiesz w skrócie jak to używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Przed uruchomieniem serwera wyłącz gg, skype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Instalujesz xamppa, uruchamiasz xampp-control.exe, dajesz start Apache i Mysql, wrzucasz stronke do folderu xampp/htdocs, jesli zainstalowales domyslnie to ten folder ma taka sciezke C:\xampp\htdocs, i teraz mozesz w przegladarce wpisac localhost/twojastronka.php , mozesz tez wrzucic caly folder z strona do tego htdocs ale wtedy musisz uruchamiac w przegladarce tak: localhost/nazwafolderu/twojastronka.php :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafik01 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 - Tutorial jak zainstalować Ja kiedyś pracowałem także na KrasnalServ. Całkiem niezły, jednak XAMPP lepszy. Jak pobierasz to lepiej pobierać wersję "Lite" XAMPPa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Już nie macie cięższego serwera HTTP? Zainstaluj sobie coś takiego jak Abyss Web Server, jest lekki i powinien działać pod 7. Później ściągnij sobie jakąś nowszą wersję PHP i ustaw Abyss tak by uruchamiał skrypty przez FastCGI i tyle. Taka konfiguracja wystarczy Ci na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja na twoim miejscu wszedl na cba.pl zalozyl konto i tam uruchamial skrypty, kompa nie zapychasz a i masz od razu domene do uzytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 EasyPHP, mały, prosty, łatwy do obsługi, w sam raz do nauki. (PHP,MySQL) Działa także pod Win7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi