Makary155 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 W jaki sposób mogę pobrać rozmiar tablicy w bajtach? Próbowałem tak: $size=0; foreach($array as $value) { $size+=strlen($value); } return $size; ale pokazuje mi że 2 klucze w którym pierwszy ma 5 a drugi 4 znaki mają 17 bajtów, tak jakby o 8 za dużo było. Szukam jakiegoś dokładniejszego sposobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Widocznie tyle mają, albo w tablicy jest coś jeszcze. Sprawdź za pomocą var_dump. http://www.weberdev.com/get_example-4336.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Co do tego w linku, sprawdzałem to i nie wiem czemu zwraca mi to zero. Sprawdzałem też mb_strlen, z enkodowaniem zarówno 8bit jak ISO wynik jest ten sam. Chyba zostawię to jak jest, chciałem napisać ograniczenie aby podręczne notatki jednego użytkownika nie miały więcej jak 512kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 var_dump i zobacz co tam jest w tej tablicy, bo coś mi panie nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 przypominam że utf8 to nie jest 1 bajt Chyba że jesteś pedofilem i używasz z win cp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi