Makary155 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Mam sobie tablicę pobieraną z bazy, wyświetlona za pomocą print_r wyświetla Array([0]=>10 [1]=> 1 [2]=>10 [3]=>1 [4]=>10 [5]=>10) Jest to tablica id rozmówców rozmawiających przez pw. Chciałem teraz pobrać kto rozmawia, użyłem array_unique lecz ten uparcie pokazuje mi Array([0]=1 [1]=>1) dlaczego? Jest jakiś inny, lepszy sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 $output = Array(); foreach( $input as $id ) { $exists = false; foreach( $output as $oid ) if( $id == $oid ) { $exists = true; break; } if( !$exists ) $output[] = $id; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W tym co wkleiłeś, jest: Array([0]=>10 [1]=>[sPACJA]1 [2]=>10 [3]=>1 [4]=>10 [5]=>10) Zatem wychodzi, ze faktycznie unikalne są [spacja]1 i 1. Array unique tworzy Ci tablicę z wartościami które się nie powtarzają i nie przepisuje kluczy :gnysek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Nie wklejałem, przepisałem :P ok, poradziłem sobie, w komentarzach w manualu php był kod: $array=array_keys(array_count_values($array)); Który spełnia swoją rolę chociaż go nie do końca rozumiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi