iczigo Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Tak jak w temacie i opisie zagrałem ostatnio w Fuaru i pomyslałem, żę zrobie podobną grę z perspektywy 2.5 D i jej początki sprawiły mi wiele trudności i dlatego chcę się podzielić zwami tym do czego doszedłem. W silniku znajdziecie sposób na zrobienie kolizji 2.5 D, walki z przeciwnikiem, rozmowy i podział na misje, oraz obsługa view 'ów. Silnik jest skomplikowany i na początku trudno go zrozumieć, ale po ok. 15 minutach można na nim zbudować całą grę, a jak nie grę to przynajmniej jej część. Link: https://gmclan.org/up6286_11_silnik_2_5_D.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Na czym tutaj polega to 2.5D? Ja to widzę całkowicie 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przez te wasze cool avatary z Wybielacza miałem wrażenie, że autor tematu odpisuje sam sobie :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Eeee może moja wędza jest mała na ten temat ale gdzie tu to jakiekolwiek 2,5D O.o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 gdyby jeszcze chociaż ta kulka za budynkiem łaziła, a nie po dachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 to nie jest 2,5d toż to zwykłe 2d, dowiedz sie co to jest 2,5d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przepraszam,może ja się nie znam..ale co daje ten przykład konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Silnik jest skomplikowany i na początku trudno go zrozumieć, ale po ok. 15 minutach można na nim zbudować całą grę, a jak nie grę to przynajmniej jej część. Rozkminiłem go nawet nie zaglądając w kod. >< ale co daje ten przykład konkretnie? Dorzucam się do pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Zachodzenie za dom powinno działać wystarczy trochę pokombinować no i walka jest oraz system rozmów. Może nie jest to cudo ale mi pomaga tworzyć gry. I pomyliłem się nie 2.5D tylko "ukośna perspektywa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Zachodzenie za dom powinno działać wystarczy trochę pokombinować no i walka jest oraz system rozmów. Może nie jest to cudo ale mi pomaga tworzyć gry. I pomyliłem się nie 2.5D tylko "ukośna perspektywa". miałeś chyba na myśli izometrię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 miałeś chyba na myśli izometrię Raczej nie, bo to nie jest izometria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi