Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Jestem w trakcie tworzenia gry samochodowej coś jak gta. I chcę to podzielić na roomy. Czy da się zrobić by np jak gracz jest w samochodzie żeby on był w samochodzie po przejściu do następnego rooma? albo jak jest bez samochodu żeby przeszed do następnego rooma bez samochodu tylko bohater? Edytowane 31 Października 2010 przez Mimek Zła nazwa tematu, wulgarny język, ogóla niechęć do myślenia. Warn i blokada na 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 31 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Zrób sobie zmienne globalne i na ich podstawie ustalaj czy jest w samochodznie czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 a nie mógłbyś wspomóc mnie kodem? Proszę... :prop: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 31 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Nie bo właśnie wyłączam kompa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ahh a zanim wyłączysz nie możesz ??... albo ktoś inny mógłby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Inicjować zmiennych nie umiesz? Proszę: GML global.waucie=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 @Roki nie działa mi :/ a ten artykuł co mi dał HuderLord nie umiem go wykorzystać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Dał bym link do let me google that for you, czy jakoś tak, ale ... https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=164 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ale jak mi to ma pomóc? Dałeś mi przykład jechania samochodem ja to mam :P Tylko mam swoją grę podzieloną na dzielnice w każdym roomie inna część miasta i dlatego się pytam co zrobić jak po przejściu do następnego rooma gdy postać jest w samochodzie żeby w następnym roomie też była. Czy ten przykład miał mi w tym pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Post #2 Zrób sobie zmienne globalne i na ich podstawie ustalaj czy jest w samochodznie czy nie. Post #7 https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=10 Czego ty jeszcze chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 jak ma ten przykład mi pomóc? ten przykład nie jest podzielony na room'y a sam nie umiem poskładać tego w całość. W przykładzie wydaje mi się że nie ma nic co może mi pomóc bo nie jest podzielony na roomy i tylko pokazuje jazdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 dobijające są takie tematy... zrób sobie room_zmienne i wstaw w nim obj_init( daj mu nie usuwanie przy zmianie romu ) create obj_init: GML global.gracz_siedzi_sobie_grzecznie_w_swoim_aucie = false room_goto_next() następne roomy to już mapki... jak wsiada/wysiada to zmieniaj zmienną na true lub false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ale to też nie działa :/ nie wiem co ja robię źle :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 nie pamiętam jak to się nazywałoo... persident? masz to zaznaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ale gdzie? zmieniłem gma na 8 i strasznie się zmienił nie mogę nic znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 no to sobie poszukaj...wyszukiwarka nie boli!!! jak masza objekt, jego nazwę, depth to pod depth masz takie coś jak persisent(czy coś takiego). Zaznacz. P.S: 600POST :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 jak kurna nie ma nigdzie? udowodnić proszę: widzisz to kurna gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Włącz advanced mode, szukanie nie boli, google nie jest zawirusowane, nie bój się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 KURWA WLACZ ADWACED MODE!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 dobra doszedłem ^^ ale kurwa dalej nie działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 KURWA WLACZ ADWACED MODE!!!!!!!!! sory za double ale pisze z fona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 jak to można nie używać advenced mode :D A ty ALT noobie ogarnij bombę i nie wyklinaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ale dalej kurna nie działa! ktoś mógłby pokolei wytłumaczyć? albo chociaż zrobić przykład? lub rzucić linkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 nie nie ma takiej opcji... google kurr...de nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Dał bym link do let me google that for you, czy jakoś tak, ale ... https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=164 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 oj nie bądź taki :P ROKI jak to kurwa ma mi pomóc? !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 prosisz o pomoc i jeszcze wyklinasz... nie ogarniasz chłopczyku... opisz dokładnie co ci tam w tym twoim badziewiu nie działa... mam zgadywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 oj nie bądź taki :P ROKI jak to kurwa ma mi pomóc? !!!!!!! Zaraz jak ja się wk***** to nie będe taki miły. Daje ci przed sam nos przykład, jak nawet przykładu nie umiesz zanalizować, to weź se daj spokój -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxix Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Proszę o to by ktoś pomógł mi zrobić następującą rzecz: Mam ustawione że po kolizji z pewnym obiektem przechodzi się do następnego rooma. Więc chcę aby moja podczas jak jest w samochodzie to żeby po przejściu do następnego rooma też był w samochodzie a jak jest na piechote to niech będzie. To co mi dajecie nie działa.. albo od razu mnie bierze do następnego rooma... albo nie działa w ogóle. Czy ten przykład ma związek z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi