^#$PAUL$#^ Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam! Mam problem, ponieważ zupełnie nie umiem tworzyć grafiki. Za każdym razem jak chce napisać jakąś gre wszystko kończy się na tym, że nie zrobie do niej grafiki. Polecacie jakiś kurs? W jakim programie najlepiej tworzyć grafike do gier? Chodzi mi o to aby kurs był od zera (dla komppletnie zielonych). Chce się nauczyć tworzenia grafiki do gier 2d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jeśli pixelart to polecam Ms Painta sam go używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 hmmm ja polecam program GIMP. I oczywiście polecam tobie mój "tutek" PtakowaBryka-jak narysować auto top down Im więcej będziesz rysować tym lepiej będzie tobie to wychodziło no i przy okazji będziesz się uczuć obsługiwać program z którego korzystasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jeśli pixelart to polecam Ms Painta sam go używam. To ja ci polecę szpaqu GraphicsGale ten program został stworzony do pixelArtu przez jakiegoś Japończyka. Jak tylko go odkryłem to odstawiłem MS Painta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 no spodziewałem się, że gimp ;) chyba wkońcu go ściągne i zaczne się bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 napotkałem problem już przy uruchamianiu gimpa :( pisze looking for data files i sie zawiesza. Mam win7 64 bitowy , ale to nie powinien być chyba problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Masz zainstalowane GTK+ ? Zazwyczaj pomaga czekanie do skutku. Po tym już nie będzie sie wieszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^#$PAUL$#^ Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 już jest ok :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi