kt1117 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Mam pytanie: 1.Czy istnieje takie coś jak kurs gestykulacji, czy to tylko wymysł scenarzystów Rancza? 2.Jeżeli tak to czy mógłby mi ktoś jakiś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Chodzi mu o język migowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 @UP nie- takie ruszanie rękoma żeby podkreślić to co mówię, bo mam do nauczenia się wiersza z polaka i chciałbym dostać 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 ... Nie wystarczy 5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 To pokażesz środkowy palec i po sprawie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 W recytacji bardziej liczy się wymowa niż machanie rękoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 1.Czy istnieje takie coś jak kurs gestykulacji, czy to tylko wymysł scenarzystów Rancza?Tak są takowe. Tak z 10 lat temu jak chodziłem do szkoły średniej, to na przedsiębiorczości oglądaliśmy jakieś profesjonalne kursy z kasety vhs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w jakichś bardziej emocjonujących momentach machnij łapami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 @UP nie- takie ruszanie rękoma żeby podkreślić to co mówię, bo mam do nauczenia się wiersza z polaka i chciałbym dostać 6. o kutfa, nie żartuj haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Do wiersza? Przy wierszu masz mieć kamienny ryj, rękoma co najwyżej możesz uwznioślać słowa (podnoszenie rąk np. do inwokacji). Do mowy retorycznej, owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Po prostu jak w coś głęboko wierzysz i to czujesz to jesteś w stanie całym sobą to coś wyrażać, co ważniejsze podświadomie, moim zdaniem robienie czegoś sztucznie nie ma sensu to musi po prostu samo z ciebie wychodzić. Niezwykle intensywnie smuci moją osobę fakt iż ludzie tak nisko upadają, że dla głupiej oceny są w stanie zaprzeczać samemu sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Przed chwilą miałem polaka i dostałem 5, a gestykulacja by mi nie pomogła, bo jak zaczęłem mówić to tak mie zżarła trema, iż nie miałbym siły nawet podnieść rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ja bym się poszedł pochlastać, przecież 5 to nie 6 :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Takie coś trzeba mieć wbudowane albo się tego nauczyć. Ja nie pomogę z tym drugim, ale mogę powiedzieć jak to pierwsze odczuwam ja, jako posiadacz takiej umiejętności. Nie macham jak debil, kiedy opowiadam o jakimś fakcie ręce mi się jakby "rozkładają" w czasie rozmowy(nie wiem jak to ująć) z jakimś mocniejszym szarpnięciem w ważniejszej sytuacji czy jakimś zwrocie czy coś. Kiedy chodzi o jakąś podniosłość, przemowę czy coś(w wierszu lepiej nie używaj) ważne jest zaciśnięcie pięści w krytycznym momencie. Przepraszam, że tak niedokładnie opisuję, ale naprawdę to się czuje i już. a tak "wgle" http://niewerbalnie.info/rece_i_ramiona E: Fail, spóźnienie. Ale umiejętność dobra na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi