Paqoo Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Co mogę zrobić żeby mój komputer działał szybciej? Chciałbym podjąć dyskusję na ten temat. Dzielmy się swoimi doświadczeniami. Ja polecam czyścić dysk programem CCleaner co tydzień (zależy jak często korzystasz z komputera i co robisz). Do tego skan AVG co kilka dni (najlepiej ustawić harmonogram na tydzien). Nalezy podzielic dysk na partycje i nie mozna trzymac programow, gier, muzyki na partycji systemowej. Co jakis czas nalezy uruchamiac menedzer aplikacji i usuwac nieuzywane przez nas programy. Nie polecam wlaczac 20 programow na autostart, tylko najwazniejsze. Stare dane mozna wrzucic na CD... Moze ktos powie cos na temat podkrecania procesora albo czegos podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Format i/lub zakup nowego kompa. Reszta to półśrodki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Podkręć procesor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Polecam jeszcze używanie UltimateDefrag, oraz http://www.malwarebytes.org/ A do odinstalowywania programów, używam Revo uninstaller Czyści zarówno pozostałości po folderach jak i wpisy rejestrów, które nie zostały usunięte zwykłą uninstalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Prawy na pulpicie -> odśwież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Nie instalować co popadnie, czyścić rejestr, defragować dysk, i ogólnie trzymać jak najmniej danych na dysku twardym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Zainstalować linuxa, skompilować jądro i komputera nie poznacie ;] A co do Windowsa, może włączenie DMA na dyskach (jeśli jest to możliwe), wyłączenie (kiepskich) efektów Aero, używanie jak najmniejszej liczby bajerów. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 1 otwórz klapę od komputera 2 odłącz i wykręć twardy dysk 3 wywal go za okno 4 kup sobie nowy(moze byc lepszy od starego) 5 zaistaluj DOS 6 juchu! jak śmiga! Szybciej od twoich bąków! WAZOOP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Zainstalować linuxa, skompilować jądro i komputera nie poznacie ;] Sam kompiluj jądra, zboczeńcu jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Moze ktos powie cos na temat podkrecania procesora albo czegos podobnego? Zasada podobna do wszystkiego: zwiększasz napięcie na układzie, sprawdzasz czy system chodzi stabilnie. Jeśli tak, gratulacje, próbuj dalej, jak nie i procek nie puścił dymu to reset bios zworką i od nowa. Ale podkręcony procek bardziej się grzeje więc mam nadzieję że masz dobre chłodzenie i zasilacz który to uciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Chlodzenie chyba mam dobre. Korzystam z podstawki chlodzacej. Ale nie wiem czy warto ryzykowac. Ile podkrece tego procka? Ktore sa najlepsze do podkrecania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Zależy od procesora, z tego co mi wmawiają to Phenomy i starsze intele są kiepskie do tego, Intel Core ma za to duży potencjał. Pamiętaj też że podkręcanie zrywa warunki gwarancji (w większości przypadków) więc możesz się narazić na koszty. Mój Sempek (AMD Sempron) dla moich biurowych prac, przeglądania neta i paru mniej zasobopotrzebujących gierek mi w zupełności wystarcza, więc się w to nie bawię. Rób jak uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Miej też to na uwadze że niektóre procesory są fabrycznie podkręcone i wydane z nowym numerkiem, tak robił często intel dlatego z niektórych ich procków nie dało się już nic więcej wycisnąć . Edit: tą informację wziąłem z PC world komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi